Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Krasojezdkyně Frýbortová zářila na MS ve Stuttgartu

Bratislava – Krasojezdkyně Nicole Frýbortová pochází z České republiky a závodí za brněnskou Kometu, přesto na mezinárodních soutěžích reprezentuje Slovensko. Frýbortová před několika dny získala bronz na MS ve Stuttgartu a reprezentovala svůj sport také na závěrečné posezonní exhibici, kterou pořádala Mezinárodní cyklistická unie (UCI).

Frýbortová přešla ke slovenské reprezentaci poté, co docházelo k opakovaným sporům mezi ní a českou federací. "Funkcionáři u nás nám házeli klacky pod nohy. Byl tam nezájem trenérů, nebyli jsme nominováni na mistrovství světa, na akcích se k nám nechovali moc hezky. Člověk byl akorát vystresovaný, co se zase stane. Zato na Slovensku nás přivítali s otevřenou náručí," líčila nyní třiadvacetiletá krasojezdkyně v roce 2014.

Slovensko si nemůže stěžovat, vždyť Frýbortová před několika týdny získala už svou třetí medaili z mistrovství světa. Po bronzu a stříbru přidala minulý týden ve Stuttgartu další bronz, který navíc získala ve slovenském národním rekordu.

Přes své úspěchy ví, že její sport má své minusy. "Všechno mé vybavení, trénink, výdaje na cestování i všechno ostatní mi financuje moje matka. Musíte ten sport milovat, protože v něm žádné peníze nejsou, a naopak jeho provozování hodně stojí," říká krasojezdkyně, jejíž jízdy hravě strčí do kapsy oceňované kousky Petera Sagana.

Zdroj
ČT sport, Deník, idnes.cz, uci.ch

Hlavní zprávy

Nejčtenější články