Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Královéhradečtí cyklisté porazili v úvodní časovce Boru i CCC

Uničov – Nejrychlejším týmem úvodní časovky Czech Cycling Tour se stala sestava královéhradecké stáje Elkov–Author. V cíli osmnáctikilometrové etapy měli závodníci v žluto-černých dresech náskok tří vteřin na soupeře z Bory–hansgrohe. O další tři sekundy zpět skončil polský tým CCC Sprandi Polkowice. Do druhé etapy vyjede jako lídr závodu Pawel Cieslik. Přímé přenosy dalších etap nabídne web ctsport.cz.

Jezdci Elkov–Author zvládli časovku (18,6 km) průměrnou rychlostí 54,3 km/h a vyhráli před favorizovanou stájí Bora–Hansgrohe, která je jediným zástupcem z nejvyšší divize WorldTour. Německému týmu nepomohl k vítězství spolehlivý motor Jan Bárta ani na poslední chvíli povolaný Sam Bennett, který nahradil v závodní osmičce Cesare Benedettiho.

Na třetím místě skončili závodníci polského týmu CCC Sprandi Polkowice, která spoléhá především na Jana Hirta a Michala Schlegela. Jejich manko na vítězný Elkov–Author je minimální – šest vteřin.

Je nám líto, video expirovalo.
Týmovou časovku na Czech Cycling Tour vyhrál Elkov–Author

Cyklistický závod Czech Cycling Tour - 1. etapa v Uničově (časovka družstev na 18,6 km):

1. Elkov Author 20:32, 2. Bora-Hansgrohe -3, 3. CCC Sprandi Polkowice -6, 4. Team Veloconcept -15, 5. Willier Triestina-Selle Italia -24, 6. SEG Racing Academy -28.

Průběžné pořadí: 1. Cieslik (Pol.), 2. Polnický, 3. Černý, 4. Bucháček, 5. Kukrle, 6. Hunal (všichni ČR). 

PROGRAM CZECH CYCLING TOUR NA WEBU CTSPORT.CZ:

2. etapa (11. 8. od 12:30): Olomouc – Frýdek-Místek (202 km)
3. etapa (12. 8. od 11:30): Mohelnice – Šternberk (187 km)
4. etapa (13. 8. od 14:30): Olomouc – Dolany (147 km)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články