Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Králem Závodu okolo Polska je Sivakov, závěrečnou etapu ovládl Mohorič

Pavel Sivakov je vítězem 76. ročníku závodu Kolem Polska. Ruský cyklista si tak připsal svůj první triumf ve WorldTour. Dvaadvacetiletý člen týmu Ineos si zajistil celkové prvenství až v závěrečné etapě, v které triumfoval Slovinec Matej Mohorič.

Vítězný Rus Sivakov
zdroj: ČTK/PAP/Grzegorz Momot

Sivakov vstupoval do poslední 7. etapy jako průběžně druhý za Dánem Jonasem Vingegaardem. Ten ale neudržel v kopcovitém tatranském terénu tempo Ineosu a propadl se. Britský tým poté hlídal Sivakovovo průběžné vedení a mladý ruský cyklista celý závod vyhrál o pouhé dvě sekundy před Australanem Jaiem Hindleym. Třetí byl Ital Diego Ulissi.

Posledním etapovým vítězem byl Mohorič, jenž zaútočil 57 kilometrů před cílem a do Bukowiny Tatrzaňské dojel po dlouhém sólu s náskokem 55 sekund před Američanem Neilsonem Powlessem. Celkový vítěz Sivakov byl v hlavní skupině se ztrátou 2:15 minuty.

Je nám líto, video expirovalo.
Závod Kolem Polska opanoval ruský cyklista Sivakov

Z dvojice českých cyklistů byl na tom v celkovém pořadí lépe Petr Vakoč, jenž spurtoval ve středeční etapě čtvrtý a obsadil konečné 31. místo. Jan Hirt byl osmdesátý.

Stínem tradičního závodu byla pondělní tragická nehoda Belgičana Bjorga Lambrechta, jenž při pádu narazil do betonové konstrukce a v nemocnici podlehl těžkým zraněním.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články