Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Král sprintu znovu nezklamal. Lavreysen obléká svůj pátý duhový dres

Patnácté místo pro Petru Ševčíkovou s Kateřinou Kohoutkovou v madisonu a devatenácté pro Denise Rugovace ve vylučovacím závodě. Taková jsou umístění českých dráhařů v pondělním programu MS. Na velodromu sira Chrise Hoye v Glasgow proběhlo také finále mužského sprintu, ve kterém se popáté stal mistrem světa Harrie Lavreysen. 

Šestadvacetiletý Lavreysen se mistrem světa stal poprvé před čtyřmi lety v polském Pruszkówě, od té doby pokračuje jeho zlatá šňůra, která se v Glasgow prodloužila už na pět titulů. Ve finále na velodromu sira Chrise Hoye porazil poměrem 2:0 svého soupeře Nicholase Paula z Trinidadu a Tobaga.

Mužskou vylučovačku vyhrál domácí Ethan Vernon a zlato z madisonu také slaví domácí. Před skotským publikem zvítězily Elinor Barkerová a Neah Evansová. Petra Ševčíková s Kateřinou Kohoutkovou skončily jako poslední z klasifikovaných na patnáctém místě.

"Částečná spokojenost. Určitě šlo jet lépe. Snažily jsem se dokončit a dojet co nejlépe," hodnotila po závodě Kohoutková. "Není tu prostor pro chyby, kterých jsme bohužel pár udělaly. Ale dělaly jsme, co jsme mohly, a jsme rády, že jsme rády," přiznala její kolegyně.

Mistrovství světa v dráhové cyklistice v Glasgow:

Muži:

Sprint - finále: Lavreysen (Niz.) - Paul (Trin.) 2:0 (9,787; 9,654), o 3. místo: Carlin (Brit.) - Rudyk (Pol.) 2:0 (9,913; 9,952), ...24. Čechman vyřazen v 1. kole.

Vylučovací závod: 1. Vernon (Brit.), 2. Bibic (Kan.), 3. Viviani (It.), ...19. Rugovac.

Ženy:

Madison: 1. Evansová, Barkerová (Brit.) 28 bodů, 2. Bakerová, Manlyová (Austr.) 25, 3. Berteauová, Copponiová (Fr.) 22, ...15. Ševčíková, Kohoutková -40.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články