Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kopecky dojela druhá v etapě Tour de Feminin, Kvasničková bere celkové třetí místo

Julia Kopecky si v poslední etapě české Tour de Feminin z Varnsdorfu do Krásné Lípy dojela pro druhé místo, celkově skončila čtvrtá. Pódium v závodě zapsala osmnáctiletá Eliška Kvasničková, která zaostala jen za vítěznou Ukrajinkou Olhou Kulynyčovou a Polkou Dominikou Wlodarczykovou.

Eliška Kvasničková (vlevo) skončila celkově třetí
zdroj: Twitter @TourDeFeminin

"V průběhu etapy jsem měla defekt, musela měnit kolo a bylo to docela nepříjemné. Ale zvládla jsem se ještě vrátit dopředu," uvedla Kopecky. "V předposledním stoupání jsem měla slabší chvíli, odpadla jsem, ale pak jsem si to dojela a ještě jsem zaspurtovala," řekla osmnáctiletá cyklistka.

Stejně stará Kvasničková zaostala celkově za Kulynyčovou o 41 sekund, od druhé Polky ji dělilo půl minuty. "Jelo se mi celkem dobře. Určitě líp, než jsem si myslela, že se mi v těch kopcích pojede. Dopadlo to skvěle," komentovala úspěšný boj o udržení třetí příčky česká jezdkyně, která byla druhá v úvodní časovce.

Cyklistický závod žen Tour de Feminin: 4. etapa Varnsdorf –⁠ Krásná Lípa (114,6 km):

1. Charpentierová (Fr.) 3:21:51, 2. Kopecky (ČR), 3. Wlodarczyková (Pol.) obě stejný čas, ...19. Slaníková -27, 26. Slámová (obě ČR) -2:45.

Konečné pořadí: 1. Kulynyčová (Ukr.) 9:33:22, 2. Wlodarczyková -11, 3. Kvasničková (ČR) -41, 4. Kopecky -56, ...24. Slámová -5:45.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články