Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kolumbijec Gaviria vyhrál třetí etapu a vyhoupl se do čela

Cagliari – Rakušan, Němec a teď Kolumbijec. Tři dny, tři cyklisté z různých zemí a tři majitelé růžového trikotu. Ve třetí etapě Gira d'Italia Fernando Gaviria vyhrál po spurtu sedmi uprchlíků a je novým lídrem závodu. Dokončil tak skvělou práci týmu Quick-Step, který zhruba deset kilometrů před cílem peloton roztrhal.

Fernando Gaviria v cíli třetí etapy Gira
zdroj: ČTK/BELGA

Teprve dvaadvacetiletý Jihoameričan se dočkal v Cagliari prvního vavřínu na Grand Tours a z růžového trikotu vysvlékl německého rychlíka Andrého Greipela, vítěze sobotního hromadného spurtu.

Gaviria byl rád, že se na rozdíl od dojezdů prvních dvou etap ve finiši prosadil. "Teď máme vítězství, které si tým zaslouží. Chtěli jsme vyhrát před volným dnem, zítra (v pondělí) si to užijeme. Byli jsme na špici a nohy mých týmových kolegů byly velmi silné," řekl Jihoameričan.

Greipel měl smůlu, v rozhodujícím okamžiku při nástupu Quick-Stepu totiž vytrhl nohu z pedálu. Ztrátu na vedoucí skupinku už v silném bočním větru nedohnal. Nakonec dojel Greipel desátý 13 sekund za Gaviriou a v průběžném pořadí je za ním druhý s odstupem devíti sekund.

Je nám líto, video expirovalo.
Spurt třetí etapy Gira d'Italia ovládl Gaviria

Z tria Čechů dopadl výsledkově nejlépe Jan Hirt, který přijel na 82. místě ve skupině s mankem minuty a 17 sekund. Dalších 23 vteřin nabral Jan Bárta a přes pět minut Michal Schlegel.

Po třech etapách na Sardinii se peloton během pondělního volného dne přesune na další středomořský ostrov Sicílii, kde v úterý cyklisty čeká stoupání až na svahy sopky Etny. Profil by měl sedět obhájci vítězství Vincenzovi Nibalimu, který na Sicílii žije. Etapa skončí v Messině, kde bydlí.

Výsledky cyklistického etapového závodu Giro d'Italia

1. Gaviria (Kol./Quick-Step) 3:26:33, 2. Selig (Něm./Bora), 3. Nizzolo (It./Trek-Segafredo), 4. Haas (Austr./Dimension Data), 5. Richeze (Arg./Quick-Step) všichni stejný čas, 6. Sivcov (Běl./Bahrajn Merida), 7. Jungels (Luc./Quick-Step) oba -3, 8. Ewan (Austr./Orica), 9. Modolo (It./SAE Team Emirates), 10. Greipel (Něm./Lotto Soudal) všichni -13, ... 82. Hirt (ČR/CCC) -1:17, 110. Bárta (ČR/Bora) -1:40, 181. Schlegel (ČR/CCC) -5:22.

Průběžné pořadí: 1. Gaviria 14:45:16, 2. Greipel -9, 3. Pöstlberger (Rak./Bora), 4. Jungels, 5. Sivcov všichni -13, 6. Ewan, 7. Ferrari (It./SAE Team Emirates) oba -17, 8. Gibbons (JAR/Dimension Data), 9. Battaglin (It./LottoNL), 10. Modolo všichni -23, ...74. Hirt -1:45, 135. Schlegel -5:50, 185. Bárta -14:39.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články