Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Kolobněv na Tour: Nedopoval jsem

Aurillac (Francie) - Ruský cyklista Alexandr Kolobněv, který při Tour de France uvízl v síti dopingových komisařů, jakékoliv vědomé užití zakázaných látek odmítá. Předloňský vicemistr světa zároveň popřel informace, že byl propuštěn ze stáje Kaťuša. Třicetiletý Kolobněv měl pozitivní test na diuretika, která nemají povzbuzující účinky, ale mohou sloužit k maskování zakázaných podpůrných substancí. Při testování ze středy 6. července byly v jeho těle nalezeny stopy hydrochlorothiazidu.

"Včera během odpočinkového dne bylo zveřejněno, že laboratoře našly substanci - hydrochlorothiazid. Ale kde se vzala, to vůbec nevím," uvedl v oficiálním prohlášení Kolobněv, jehož hotelový pokoj v pondělí okamžitě prohledala francouzská policie, ale nenašla "nic podezřelého".  

Mezinárodní cyklistická unie uvedla, že Kolobněvovi nemůže zabránit v pokračování v závodu, protože v případě nálezu hydrochlorothiazidu nemusí jít o závažné provinění.

Jezdci v pondělí začala čtyřdenní lhůta na to, aby požádal o prověření kontrolního vzorku B. Pokud by i ten potvrdil pozitivní nález, měl by být Kolobněv podle interních týmových regulí stáje Kaťuša vyhozen. K tomu zatím podle vyjádření samotného cyklisty dosud nedošlo. "Vyhozen jsem nebyl," uvedl Kolobněv.

O budoucnosti dvojnásobného ruského šampiona z let 2004 a 2010 v Kaťuše měl přitom mluvčí týmu Sergej Ušakov v pondělí jiné informace. "Byl propuštěn a podle interních týmových pravidel nám bude muset zaplatit odškodné za poškození image Kaťuše, až bude případ uzavřen," řekl Ušakov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články