Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Kolo pro život se vrací, do cyklistického seriálu se zapojí i olympijští medailisté

V sobotu startuje už 19. ročník unikátního projektu Kolo pro život. V Dobřichovicích se úvodního podniku Trans Brdy zúčastní mimo jiné biker Jaroslav Kulhavý, který by měl celkově absolvovat až šest různých závodů, a skifař Ondřej Synek. Do patnáctičlenného seriálu se každoročně zapojí více než 25 tisíc profesionálních i amatérských cyklistů.

Kolo pro život
zdroj: ČT sport

Ke zvýšení zájmu široké veřejnosti o projekt má přispět i účast dalších známých sportovců. Kromě zmíněného dua by mohli na některý ze závodů dorazit například rychlobruslařka Martina Sáblíková a hokejista Tomáš Hertl.

Otevřen je start fotbalového brankáře Petra Čecha. "Petrův program je samozřejmě velmi nabitý, ale věříme, že nějakou destinaci společně vybereme a také on se objeví na Kole pro život," řekl David Trávníček, zástupce pořádající agentury Petr Čech sport.   

K seriálu se navíc připojí pět partnerských podniků včetně rakouské Salzkammergut Trophy nebo Pražských schodů, které budou letos opravdu unikátní - 25. ročník totiž ozdobí hvězdy jako Nino Schurter nebo Mathieu van der Poel.

Je nám líto, video expirovalo.
Patronem cyklistické Junior Trophy bude znovu Jaroslav Kulhavý

Letos čeká cyklistické nadšence i jedna významná novinka: tradiční bikemaraton Drásal a podnik v Novém Městě na Moravě se pojedou jako dvoudenní akce. "Závod v Novém Městě se snažíme posunout ještě více do léta, ideálně na srpen. Myslíme si, že to pro účastníky bude ještě zajímavější. Navíc půjde v areálu i kempovat," uvedl ředitel závodu Jiří Adam.

Samozřejmostí bude i půjčovna kol. "Dorazit mohou i ti, kteří vlastní kolo nemají. K dispozici budou mimo jiné i nejnovější modely," doplnil Trávníček.     

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články