Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Kolem Polska: Vakoč dojel v 5. etapě čtvrtý, zvítězil Slovinec Mezgec

Petr Vakoč obsadil v hromadném dojezdu páté etapy závodu Kolem Polska čtvrté místo ve stejném čase jako vítězný Slovinec Luka Mezgec. Díky druhému dílčímu prvenství se posunul v průběžném hodnocení na druhou příčku. Na vedoucího Němce Pascala Ackermanna ztrácí čtyři sekundy. Vakoč je o dalších 20 sekund zpět pětadvacátý.

Český cyklista Petr Vakoč
zdroj: ČTK/Belga autor: ČTK/BELGA/DAVID Stocka

Po úterní etapě, která byla kvůli tragickému úmrtí Belgičana Bjorga Lambrechta neutralizována a zkrácena, se ve středu znovu závodilo.

Na startu nechyběla ani stáj Lotto-Soudal, jež oznámila, že na Lambrechtovu počest nestáhne své jezdce ze závodu a bude pokračovat.

Ti byli v průběhu etapy velmi aktivní, ale nakonec dojela hlavní skupina do cíle pohromadě.

Je nám líto, video expirovalo.
Vakoč dojel v 5. etapě Kolem Polska čtvrtý

Kolem Polska (WorldTour) - 5. etapa (153,8 km):

1. Mezgec (Slovin./Mitchelton-Scott) 3:49:55, 2. Prades (Šp./Movistar), 3. Swift (Brit./Ineos), 4. Vakoč (ČR/Deceuninck-Quick Step), 5. Latour (Fr./AG2R La Mondiale), 6. Majka (Pol./Bora-hansgrohe) všichni stejný čas, ...130. Hirt (ČR/Astana) -7:27.

Průběžné pořadí: 1. Ackermann (Něm./Bora-hansgrohe) 18:06:30, 2. Mezgec -4, 3. Swift -16, 4. Prades -18, 5. Mohorič (Slovin./Bahrajn-Merida) -20, 6. Jauregui (Fr./AG2R La Mondiale) -22, ...25. Vakoč -24, 143. Hirt -14:29.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články