Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kola pro život se znovu roztočí o posledním dubnovém víkendu

Už za deset dní odstartuje nová sezona Kola pro život. Největší český seriál závodů na horských kolech pro širokou veřejnost čeká jubilejní 20. ročník. Chybět nebudou klání dětí pod hlavičkou dětského programu České televize, sestřihy ze seriálu nabídne jako vždy ČT sport.

Kolo pro život
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

Celkem se pojede 15 závodů. Sezona odstartuje podnikem z Dobřichovic na Karlštejn. Důraz organizátoři kladou především na rodiny s dětmi nebo začátečníky. Výjimkou nejsou ale ani účastníci z řad elitních cyklistů.

"Nás profíků se tam schází poměrně hodně," podotkl mistr Evropy v maratonu na horských kolech Kristián Hynek. "Kolo pro život nabízí nesčetné množství mimozávodních aktivit," dodal přední český biker.

Je nám líto, video expirovalo.
Seriál Kolo pro život startuje 27. dubna

Také v letošním roce budou trasy rozděleny podle délky a technické i fyzické náročnosti do čtyř kategorií tak, aby si v jeden den na stejném místě mohli na kolo sednout a vyrazit amatéři, profesionálové, děti, senioři i sváteční cyklisté.

Neoddělitelnou součástí všech podniků je také seriál dětských závodů na horských kolech ČT Déčko Junior Trophy, a to v šesti věkových kategoriích včetně té pro úplně nejmenší: kategorie odrážedel.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články