Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

König se na dva roky upsal elitnímu týmu Sky

Praha – Leopold König bude jezdit v barvách stáje Sky. Sedmý muž letošní Tour de France podle očekávání opouští druhodivizní tým NetApp-Endura, přednímu týmu World Tour se upsal na dva roky.

Ilustrační foto

Šestadvacetiletý König chtěl mít jasno brzy po slavném etapovém závodu, kde zazářil při své premiéře. Zájem o něj měly údajně tři týmy z nejvyšší ligy. König byl na angažmá dohodnutý delší dobu, s oficiálním potvrzením nového působiště ale čekal až dodnes, kdy ho oznámil prostřednictvím svého facebookového profilu.

"Vždy jsem měl k týmu Sky obrovský respekt, a že se k němu mohu připojit, je pro mě skutečnou poctou. Vědomí, že budu pracovat s týmem, který má jedno z nejlepších zázemí na světě a tak skvělé jezdce, mě naplňuje obrovským vzrušením. V příští sezoně se chci soustředit na zlepšení svých závodních schopností v etapách a splatit víru ve mě tím, že budu pomáhat vyhrávat závody," uvedl König.

Je nám líto, video expirovalo.
König po podpisu Sky: Jako kdybych přestoupil do fotbalového Realu

Generální manažer stáje, za niž jezdí celá řad hvězd včetně vítězů Tour de France Bradleyho Wigginse (2012) a Chrise Froomea (2013), měl pro českého jezdce pouze slova chvály. "Z týmu NetApp-Endura k nám přichází oslnivý talent. Jel dosud na dvou Grand Tours a v obou zazářil," připomněl Dave Brailsford také Königovu účast na loňské Vueltě, kde dokázal vyhrát jednu etapu a dojel celkově devátý.

Zdeněk Štybar o Königovi:

"Podle mého názoru to je nejlepší volba, co mohl Leo udělat, když jde do nejlepšího týmu pro Grand Tours a jednoho z nejlepších světových týmů, protože se bude učit od nejlepšího závodníka na Tour Chrise Froomea… Bude otázka, jak se Sky postaví k Tour de France, ale jsou tam také Giro a Vuelta, které by třeba i mohl jet sám na sebe. Bradley Wiggins se chce více koncentrovat na dráhu, takže s ním si podle mého nebudou konkurovat. A když bude Leo jako superdomestik pro Chrise, tak to je nejlepší pozice, jakou může mít."

"Je to velmi nadaný jezdec, který představuje kombinaci vrchařských a časovkářských schopností, čímž pro nás bude excelentní posilou. Těšíme se na práci s ním a jeho další rozvoj," doplnil Brailsford.

Společně s Königem jsou novými akvizicemi stáje také Brit Andrew Fenn, Nor Lars Petter Nordhaug, Nizozemec Wout Poels a Nicolas Roche z Irska. "Podepsali jsme pět kvalitních jezdců a každý z nich nám pomůže k tomu, aby naše sestava byla ještě silnější a kvalitnější," uvedl Brailsford.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články