Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

König s Turkem zahájili sezonu. Ve sprintu nenašel soupeře Degenkolb

Německý spurter a klasikář John Degenkolb začal novou sezonu tím nejlepším možným způsobem. Jezdec týmu Trek-Segafredo vyhrál sprinterský finiš prvního ze čtyř podniků Challenge Ciclista Mallorca. Na středozemském ostrově absolvovali první závodní den také Leopold König (114.) a Daniel Turek (53.).

John Degenkolb
zdroj: racing.trekbikes.com

Poslední dvě sezony Degenkolbovi nevyšly vůbec podle plánu – na začátku roku 2016 málem ztratil prst na ruce po nehodě, při níž britská řidička srazila ze silnice několik cyklistů, kteří se připravovali na sezonu. V loňském roce zase musel kvůli zánětu průdušek odstoupit z Vuelty a následný uspěchaný návrat mu přinesl další problémy – zápal plic. Německá hvězda musela oželet také světový šampionát v Bergenu a předčasně ukončila sezonu.

Na prahu nového cyklistického roku tak Degenkolb doufá v úplně jiný průběh. Na Mallorce začal ve skvělém stylu, když ve sprintu porazil Sondreho Holst Engera a Jaspera De Buysta a připsal si první vítězství sezony 2018. Slaví i jeho tým Trek-Segafredo, pro který jde už dokonce o druhý letošní triumf. Ten první přišel před dvěma dny na argentinské půdě během závodu Vuelta a San Juan, kde Ryan Mullen vyhrál individuální časovku.

Degenkolba v dalších měsících čeká start na Dubai Tour a Paříž-Nice. Poté přijdou na řadu jarní klasiky a především Paříž-Roubaix, které již vyhrál ve své skvostné sezoně 2015. "Jsem si jistý, že mám na to, abych znovu závodil na této úrovni. Pro tyto klasiky potřebujete hodně pracovat, nikdo je nevyhraje jen kvůli štěstí. Já jsem se na ně připravil," uvedl nedávno devětadvacetiletý Degenkolb pro server VeloNews.

Začátek pro Königa, Turka i Valverdeho

Na Mallorce startují také Leopold König s Danielem Turkem. Pro oba jde o důležitou sezonu – König má za sebou promaroděný rok a doufá, že jeho problémy s kolenem jsou již definitivně minulostí. V prvním závodě často pracoval na čele a kontroloval náskok skupiny uprchlíků.

Turek zase věří, že na něj zbyde místo v osmičce jeho týmu Israel Cycling Academy pro Giro d'Italia. Start prokontinentální stáje na italském závodě potvrdila pořadatelská organizace RCS v minulých dnech. Do cíle dojel Turek na 53. příčce s odstupem osmi vteřin.

Do pelotonu se v závodě, který je součástí čtyřdenního seriálu Challenge Ciclista Mallorca, vrátil také Alejandro Valverde, jenž startuje poprvé od červencového pádu na Tour de France. Během úvodní časovky v německém Düsseldorfu tehdy španělský veterán narazil do bariéry a zlomil si kolenní čéšku. Zdravotní problémy jej nepustily na silnici po zbytek roku, až nyní se Valverde vrací do závodů.

Zdroj
ČT sport, velonews

Hlavní zprávy

Nejčtenější články