Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

König: S tím, abych vedl tým na Giru, jsem přišel sám

Olomouc – Přestože se dříve mělo za to, že se Leopold König po roční pauze vrátí na Tour de France a bude tam lídrem svého týmu Bora-Hansgrohe, nakonec se situace vyvinula jinak. Český jezdec povede tým na italském Giro d'Italia a v červenci bude ve Francii k ruce Poláku Rafalu Majkovi.

Sport
zdroj: ČT4

König pojede Giro podruhé v kariéře, v roce 2015 tam po odstoupení původního lídra Richieho Porta dojel šestý, což je jeho dosud nejlepší umístění na Grand Tour. "Na Giru máme hodně časovek, které by mi měly sedět a naopak na Tour chybí. Prospěšnější vzhledem k mým schopnostem bude jet Giro. S tím návrhem jsem přišel jak já, tak i sportovní ředitel. Ještě jsme pak museli čekat, zda s tím bude souhlasit Rafal (Majka)," popsal König.

Do Bory se vrací po dvou letech a atmosféru si pochvaluje. V Boře se i díky příchodu Petera Sagana vytvořila silná enkláva českých, slovenských, ale díky Majkovi i polských jezdců. "Atmosféra je neuvěřitelná. Tým se zvedl," má radost König, který se v Boře znovu potká i s Janem Bártou.

Je nám líto, video expirovalo.
König: S variantou jet Giro jako lídr jsem přišel já
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články