Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

König nabírá kilometry se Sky. Přípravu chce zúročit na Giru

Moravská Třebová Cyklista Leopold König absolvoval se stájí Sky další z dlouhých soustředění. Český závodník na počátku sezony nabírá kilometry a výkonnost pro jarní závody. Již jistým bodem programu je pro Königa Giro d'Italia, do něhož nastoupí jako druhý lídr Sky za Richiem Portem.

Je nám líto, video expirovalo.
Leopold König absolvoval dlouhé soustředění se Sky

König se do Sky dostal po přestupu z druhodivizního týmu NetApp-Endura (nyní Team Bora Argon 18). Do nejbohatší stáje světa přestoupil loni v září. "Zabydlování proběhlo strašně rychle. Už teď se tam cítím jako v NetAppu po nějakém roce nebo dvou," poznamenal český závodník. 

V příštích měsících by měl König absolvovat etapové závody Kolem Ománu, Tirreno-Adriatico nebo Kolem Katalánska. Cílem přípravy bude květnové Giro d'Italia, kde by měl zastávat pozici druhého lídra Sky po Richiem Porteovi. "Myslím si, že mi letošní trať bude hodně sedět. A aspoň nemusím čekat až na zářijovou Vueltu," podotkl König. 

Ve hře je rovněž Königova účast na Tour de France. Pozvánka na hlavní Tour sezony však bude vyžadovat potřebné výsledky během sezony, navíc náročnost absolvování Gira a Tour v řadě za sebou je značná.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články