Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

König na Giro d'Italia nepojede, opět ho trápí zraněné koleno

Praha - Leopold König se nezúčastní tradičního závodu Giro d'Italia kvůli zranění kolene. Český jezdec se v posledních týdnech snažil nastoupit do plného tréninku, ale v koleni stále cítil bolest. Devětadvacetiletý cyklista měl být na 100. ročníku slavného závodu lídrem svého týmu Bora-Hansgrohe. König, který v této sezoně odjel jediný závodní den na Mallorce, bude nyní místo přípravy na Giro odpočívat a léčit se. Poté se začne chystat na druhou polovinu sezony.

Leopold König
zdroj: Twitter autor: @BORAhansgrohe

König měl problém s kolenem už v loňském roce, zranění mu nedovolilo závodit velkou část sezony. Kvůli takzvané modřině na kosti přišel mimo jiné o plánovanou účast na závodech WorldTour Tirreno-Adriatico, Kolem Katalánska a stejně jako letos také o vrchol jara Giro d'Italia, kde mohl obhajovat šesté místo z roku 2015. Nyní se chce cyklista zotavit a připravovat se na druhou část sezony. 

"Leo může trénovat v nízké intenzitě, ale jakmile víc přitlačí, objeví se bolesti. Tenhle problém měl už vloni, proto se lékařský tým stáje spolu se sportovním vedením a Leem dohodli, že se teď bude věnovat odpočinku, úplně bez kola, aby se podráždění kolena zcela zklidnilo," uvádí se v oficiálním prohlášení stáje.

Definitivní rozhodnutí padlo den poté, co zdraví Königa nepustilo ani do plánovaného závodu Kolem Baskicka. "Při volnější jízdě to necítím, proto jsem dál pokračoval v přípravě a doufal. Jakmile ale přišel intervalový trénink, bolesti se vrátily a zase jsem musel přibrzdit. Nakonec to skončilo tak, že jsem měnil plány týden po týdnu, to už nemá cenu," konstatoval český jezdec.

Neúčast na Giru je pro Königa velkým zklamáním. "Rozhodně jsem zklamaný, nejen kvůli sobě, ale i kvůli stáji. Udělali všechno pro to, aby kolem mě postavili silný tým. Doufám, že i beze mne zajedou v Itálii dobrý závod, možná to bude příležitost pro mladíky, aby dostali šanci a ukázali, co v nich je," dodal.

Zdroj
ČTK, Cycling News

Hlavní zprávy

Nejčtenější články