Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

König může jet Giro, tým dostal divokou kartu

Praha – Čeští cyklisté Leopold König a Jan Bárta by mohli jet Giro d'Italia. Jejich tým Netapp totiž obdržel jednu ze čtyř divokých karet, které dnes pořadatelé udělili. Prestižní etapový závod se uskuteční od 5. do 27. května a mezi jeho favority patří Roman Kreuziger, který loni obsadil celkově šesté místo.

Leopold König
zdroj: Wikipedia

König doufá, že se jeho německá stáj na Giro dostane a jemu se splní sen. "Pamatuju si, jak jsem byl na Giru jako divák v roce 2001, když mi bylo třináct let, a přál jsem si, abych byl jednou u toho," uvedl vicemistr republiky v časovce.

V první sezoně v barvách Netappu na sebe upozornil v závodu Kolem Rakouska, kde vybojoval druhé místo. Pak byl ještě pátý v závodu Kolem Británie. "Teď je pro mě ten správný čas, abych jel Grand Tour. Jsem připravený fyzicky i mentálně," řekl čtyřiadvacetiletý rodák z Moravské Třebové.

Dres Netappu obléká již třetí sezonu sedmadvacetiletý Bárta, který loni skončil v závodu Kolem Rakouska osmý, v Británii obsadil celkové třetí místo. Na mistrovství republiky byl druhý v časovce.

Letošní ročník Gira má vyhovovat hlavně vrchařům, například předposlední etapa obsahuje pět stoupání se závěrečným výjezdem do průsmyku Stelvio. "Je to náročná etapa, v níž se bude rozhodovat. Už jsem jel řadu závodů v Itálii s takovými kopci jako třeba Giro del Trentino, takže trochu vím, o co jde. Tahle stoupání jsou extrémní," řekl bývalý člen královéhradecké stáje PSK-Whirlpool.

Podle týmového manažera Ralpha Denka by König mohl být na Giru hodně vidět. "Zatím ještě neukázal všechno, co v něm je. Mohl by být v první dvacítce, možná výš," uvedl Denk. Divokou kartu na Giro nedostal mimo jiné italský tým Acqua e Sapone, takže v pelotonu budou chybět bývalí vítězové závodu Stefano Garzelli a Danilo Di Luca.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články