Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

König: Cítím se už dobře, mým hlavním cílem v sezoně bude Rio

Bern (Švýcarsko) - V sezoně už musel oželet start na Giro d'Italia, navíc nebude v sestavě týmu Sky ani na Tour de France. Leopold König se nyní vrací k závodění na Tour de Suisse po vleklém zranění a věří, že jeho výkony se budou blížit těm stoprocentním. Pro zbytek sezony je jeho hlavním cílem olympiáda v Riu a možná i španělská Vuelta. První etapu Tour de Suisse sledujte exkluzivně na webu ČT sport od 15:50.

Leopold König
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Od poloviny února se Leopold König neobjevil v žádném závodě, až nyní se vrací na Tour de Suisse. Ve Švýcarsku bude v pomocnické roli, když jedničkou týmu je Geraint Thomas. "Když jsem v posledních týdnech trénoval v horách, cítil jsem se velmi dobře. Hlavní věc je, že jsem nyní hodně čerstvý a hladový po závodění, což by mohla být moje hlavní výhoda do zbytku sezony," nastínil König, kterého po Švýcarsku čeká české mistrovství, a poté na začátku srpna závod Kolem Polska.

Hlavní Königovou motivací je ale účast na olympiádě v Riu. "To je můj velký cíl. Chtěl bych jet jak časovku, tak silniční závod, který by mi měl hodně sedět. V současnosti je to moje největší motivace," uvedl. "Olympiáda je něco víc než běžná cyklistika. Už se mi možná nikdy nepodaří se jich znovu zúčastnit, takže chci odvést to nejlepší, co v sobě mám. Když jsem viděl profily obou závodů, myslel jsem u toho na medaili. Proč mít malé cíle," dodal.

Zranění, kvůli kterému dva měsíce vůbec nemohl sedět na kole, už má definitivně za sebou. "Myslím, že to byla nejdelší doba, kdy jsem neseděl na kole, v mém celém životě. Dlouho nebylo cítit žádné zlepšení. Jen jsem čekal a čekal," zmínil König.

Jeho zranění přišlo navíc v nevhodnou dobu i proto, že mu na konci sezony končí u Sky smlouva. Svou budoucnost ale nyní řešit nechce. "Nemám k tomu vůbec co říct. Kromě posledních tří měsíců jsem v týmu opravdu šťastný, hodně jsem se jako závodník zlepšil. Vyhrál jsem s Chrisem Froomem Tour de France, což bylo neuvěřitelné. V týmu jsem hodně šťastný," uzavřel.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články