Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Klasiku E3 ovládly žluté dresy. Van Aert s Laportem na soupeře nečekali

Podobný obrázek jako na nedávném Paříž-Nice nabídla belgická klasika E3. Dvaačtyřicet kilometrů před cílem ve stoupání Paterberg odjela dvojice týmu Jumbo-Visma a až do cíle soupeři Wouta van Aerta s Christophem Laportem neviděli. Ve finiši nechal francouzský domestik domácí hvězdu Van Aerta zvítězit, skupina pronásledovatelů dojela se ztrátou minuty a půl.

Wout van Aert a Christophe Laporte
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Nico Vereecken

Spurt první skupiny pronásledovatelů vyhrál Švýcar Stefan Küng. Zdeněk Štybar, který závod v roce 2019 vyhrál, tentokrát do pořadí na čelních příčkách nepromluvil.

Sedmadvacetiletý Van Aert zavelel k útoku ve stoupání Paterberg zhruba 80 km před cílem a ve spolupráci s kolegy z Jumbo-Visma se mu podařilo peloton roztrhat. Spolu s Laportem pak znovu nastoupil na Peterbergu a posledních 42 kilometrů zvládli společně v časovkářském stylu. Cílem projeli ve vzájemném objetí a Laporte dal Van Aertovi, který únik dirigoval, přednost.

Van Aert si tak připsal už třetí výhru v sezoně. Předtím vyhrál klasiku Het Nieuwsblad a časovku na Paříž-Nice.

Cyklistický závod E3 Saxo Bank Classic (WorldTour) - 203,9 km:

1. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma) 4:36:19, 2. Laporte (Fr./Jumbo-Visma) stejný čas, 3. Küng (Švýc./Groupama-FDJ) -1:35, 4. Mohorič (Slovin./Bahrajn-Victorious), 5. Girmay (Erit./Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux), 6. Narváez (Ekv./Ineos Grenadiers) všichni -1,36, ...54. Štybar (Quick-Step Alpha Vinyl) -6:00.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články