Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Kittela nerozhodil konflikt s Grivkem a podruhé v řadě vyhrál v Dubaji

Dubaj – Vítězem etapového závodu Kolem Dubaje je podruhé německý sprinter Marcel Kittel. Závodník stáje Quick-Step Floors vyhrál tři ze čtyř odjetých etap a v celkovém pořadí zvítězil před druhým Dylanem Groenewegenem. Kittela nezastavil incident s Andrijem Grivkem ani nucené zrušení předchozí etapy kvůli písečné bouři.

Marcel Kittel
zdroj: ČTK/AP autor: Matteo Bazzi

Ve finiši páté etapy porazil německý finišman Eliu Vivianiho a Riccarda Minaliho, dále se seřadili Mark Cavendish, který měl problém s přehazovačkou, a John Degenkolb, který jako jediný dokázal svého někdejšího týmového kolegu v Dubaji v jedné z etap porazit.

Kittel vyhrál i celkovou klasifikaci, a to s náskokem osmnácti vteřin na druhého Groenewegena. "Jsem hrozně hrdý na to, co jsem dnes dokázal. Podruhé jsem vyhrál tento závod, a navíc je to mé pětasedmdesáté vítězství v kariéře," líčila německá hvězda. "Nemyslel jsem si, že to půjde tak dobře. Sezonu jsem tu začal skvěle," dodal.

Cyklistický etapový závod Kolem Dubaje - konečné pořadí:

1. Kittel (Něm.) 15:08:56, 2. Groenewegen (Niz.) -18, 3. Degenkolb (Něm.) -20, 4. Drucker (Luc.), 5. Viviani (It.), 6. Stewart (Brit.) všichni -24.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články