Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Kittel znovu neměl konkurenci a obléká růžový dres

Arnhem (Nizozemsko) – Marcel Kittel zopakoval v Nizozemsku své představení z druhé etapy a připsal si druhý triumf v hromadném sprintu. Za sebou nechal italskou dvojici Elia Viviani a Giacomo Nizzolo. Díky bonusovým vteřinám za vítězství se navíc Kittel obléká do růžového dresu průběžného lídra, který dosud patřil Tomu Dumoulinovi.

Tom Dumoulin (vlevo) a Marcel Kittel
zdroj: ČTK/ZUMA autor: David Stockman

Třetí etapa Giro d'Italia byla dopředu brána jako příležitost pro sprintery. Situace na čele celkového pořadí, kdy Tom Dumoulin držel před začátkem dne pouze vteřinový náskok na Marcela Kittela, znamenal, že díky bonusovým sekundám v cíli šlo i o boj o růžový dres – Kittelovi stačilo dokončit i na třetím místě, aby se před svého bývalého týmového kolegu dostal.

Po startu v Nijmegenu se závodníci vydali na 190kilometrovou trasu, která je vrátila zpět do startu předchozí etapy Arnhemu. Dopředu se vydal skromný únik, jehož součástí byl ovšem i osmatřicetiletý veterán Martin Tjallingii, který se díky získaným bodům na vrchařských prémiích stal novým držitelem modrého dresu pro nejlepšího vrchaře – z něho se naopak svléká dosavadní držitel Omar Fraille. Další událost závodu už ale nebyla příjemná, když se po pádu se závodem musel rozloučit druhý muž předloňské Tour de France Jean-Christophe Péraud. Detaily jeho zranění ještě nejsou známé.

Únik se držel až do samého závěru etapy, nakonec ale síly především Etixxu-Quick-Step zvládly manko zlikvidovat. Sprinterský finiš pak proti sobě svedl známá jména jako Kittel, André Greiper, Arnaud Démare, Caleb Ewan nebo Elia Viviani. Nejvíce sil v závěru našel znovu Kittel, který se díky bonusovým deseti vteřinám navíc rovněž obléká do dresu lídra celého Gira. Až za ním skončilo italské duo Viviani a Giacomo Nizzolo, jejich odstup v cíli byl ale markantní – Kittel zatím ve sprintu nemá konkurenci.

Cyklistický závod Giro d'Italia - 3. etapa (Nijmegen - Arnhem, 189 km):

1. Kittel (Něm./Etixx-Quick Step) 4:23:45, 2. Viviani (It./Sky), 3. Nizzolo (It./Trek-Segafredo), 4. Greipel (Něm./Lotto Soudal), 5. Porsev (Rus./Kaťuša), 6. Sbaragli (It./Dimension Data), 7. Hofland (Niz./Lotto NL), 8. Démare (Fr./FDJ), 9. Zabel (Něm./BMC), 10. Mohorič (Slovin./Lampre) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Kittel 9:13:10, 2. Dumoulin (Niz./Giant) -9, 3. Amador (Kost./Movistar) -15, 4. Ludvigsson (Švéd./Giant) -17, 5. Moser (It./Cannondale) -21, 6. Jungels (Luc./Etixx-Quick Step) -22, 7. Brändle (Rak./IAM Cycling) -23, 8. Kluge (Něm./IAM Cycling) -25, 9. Haga (USA/Giant) -25, 10. Preidler (Rak./Giant) -26. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články