Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Kittel býval cyklistickým Rockym. Před ním jsem to měl jednoduché, podpořil soupeře Cavendish

Oznámení Marcela Kittela, v němž ohlásil svůj odchod ze sportu, šokovalo cyklistickou veřejnost. Mnozí vyjádřili německému spurterovi podporu. Nechyběl mezi nimi ani Mark Cavendish, který Kittela označil za soupeře, jenž jej přiměl na sobě tvrději pracovat.

Marcel Kittel
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Fotoreporter Sirotti Ste

Zatímco se peloton cyklistů chystá v Boloni na start Giro d'Italia, Marcel Kittel řeší zcela jiné problémy. Německá sprinterská legenda oznámila svůj odchod ze sportu: Kittel ukončil smlouvu ve stáji Kaťuša-Alpecin a jeho případný návrat je v současnosti nejasný.

"V posledních dvou měsících jsem se cítil vyčerpaně. Aktuálně nejsem schopen trénovat a závodit na špičkové úrovni. Proto jsem se rozhodl dát si pauzu a dopřát si čas pro sebe, přemýšlet o svých cílech a naplánovat si budoucnost," uvedl.

Poklonu svému letitému soupeři vysekl například Mark Cavendish. "Po spoustu let jsem se cítil jako neporazitelný. Jeden jezdec to změnil. Byla to hora svalů a blonďatých vlasů. Tím jezdcem byl Marcel Kittel," napsal na Twitteru.

Mark Cavendish
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Fredrik Varfjell

"Působil jako cyklistická verze Rockyho IV. Byl prvním závodníkem, u kterého jsem se musel naučit, jak na něj. Marceli, chci ti poděkovat za spoustu let soupeření, které mě přinutily se sám zlepšit. Z celého srdce ti přeji vše nejlepší do budoucna," dodal britský cyklista.

Vyjádřil se také Patrick Lefevere, šéf stáje Deceunick-QuickStep, za niž Kittel v minulosti závodil a vyhrával etapy na Tour de France. "Nemůžu uvěřit tomu, že skončil. Pro mě je pořád tím nejrychlejším z pelotonu," uvedl belgický manažer.

"Závodník jeho věku nemůže být vyřízený. Musí najít ten problém a vyřešit jej," míní Lefevere. "Je to křehký člověk, jinak by teď nebyl v takové pozici," doplnil. Zda se však vítěz čtrnácti etap na Tour k závodění vrátí, není jasné.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články