Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kelemen a Ptáčník budou v Hongkongu bojovat o olympiádu

Hongkong - Dráhoví cyklisté Pavel Kelemen a Adam Ptáčník zasáhnou do závěrečného třetího dílu Světového poháru v Hongkongu. Oba usilují o co nejlepší výsledek ve sprintu, kde budou potvrzovat nominaci na březnové mistrovství světa v Londýně i na olympijské hry v Riu de Janeiro. Přímý přenos nedělního programu sledujte od 9:00 exkluzivně na našem webu.

Pavel Kelemen (vpravo)
zdroj: ISIFA

V průběžném žebříčku olympijské kvalifikace patří Kelemenovi po deseti závodech ve sprintu třetí místo za vedoucím Rusem Denisem Dmitrijevem a Kolumbijcem Hernandem Zapatou. Ptáčník je osmý. "Zatím jsou na postupových místech na oba vrcholy letošního roku. Potřebují si teď svoje pozice udržet," řekl šéftrenér dráhových cyklistů Svatopluk Buchta.

Do nedělního keirinu zasáhne pouze Kelemen, který si už loni po zisku titulu mistra Evropy zajistil nominaci na MS. "Potřebuje však ještě vybojovat co nejvíc bodů do olympijské kvalifikace. V keirinu je velice náročné síto, do závěrečných bojů postoupí jen nejlepších dvanáct," řekl Buchta. Kelemen je zatím osmý.

Čeští stíhači ztratili už dříve postupové naděje a v Hongkongu startovat nebudou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články