Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Juniorka Holubová se v Brně na ME bikerů blýskla 7. místem, do desítky se vměstnal Zatloukal

Adéla Holubová dojela sedmá v závodu juniorek na ME horských kol v Brně v cross country. Z titulu se radovala Švýcarka Jacqueline Schneebeliová, na kterou Holubová ztratila čtyři minuty. Do první desítky se vešel i Jan Zatloukal v závodě juniorů, jenž dojel desátý. Tereza Sásková byla mezi ženami do 23 let třináctá.

Mistrovství Evropy horských kol 2019
zdroj: ČTK autor: Svoboda Jaroslav

Česká bikerka se zpočátku pohybovala ze první desítkou, ale postupně se posouvala dopředu. "Doufala jsem, že top ten padne. Sedmé místo je super, jsem moc spokojená," pochvalovala si Holubová.

Juniorky se na trati v Pisárkách musely během hodinového závodu vypořádat se dvěma vydatnými lijáky. "Vyhovovala mi délka. Mám raději delší závody a ke konci jsem se pěkně rozjela. Povedl se mi i start, což se mi moc nestává. Z deště jsem moc velkou radost neměla, pěkně to klouzalo," uvedla Holubová.

Zatloukal se v dvaadevadesátičlenném startovním poli ocitl zkraje až ve třetí desítce, postupně se ale rozjel k výbornému výkonu a před koncem byl dokonce devátý. Jenže v závěru se před něho dostal Nizozemec Niek Hoornsman.

Je nám líto, video expirovalo.
Holubová si dojela pro sedmé místo na ME horských kol

"Start mi úplně nevyšel a ze začátku mi to moc nejelo. Nemohl jsem se do toho dostat, ale ke konci už jsem se probudil a docela to šlo. S tou první desítkou jsem nakonec spokojený," prohlásil Zatloukal.

Mezi ženami do 23 let jezdila teprve devatenáctiletá Sásková zpočátku dokonce mezi první desítkou, pak na její hraně, ale defekt v předposledním kole její snažení překazil. Na Freiovou ztratila přes pět a půl minuty, na desítku více než dvě minuty. První dvacítku uzavřela Jana Czeczinkarová.

"Nemrzí mě, že to nevyšlo na desítku. Nedávala jsem si za cíl nějaké konkrétní umístění. Chtěla jsem hlavně zajet tak, abych s tím byla sama spokojená, což se až na ten defekt povedlo," řekla Sásková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články