Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bedrníkové nechybělo k cennému kovu mnoho, Zatloukal skončil na ME pátý

Medaile nebyly rozhodně v nedohlednu. Biker Jan Zatloukal obsadil na mistrovství Evropy horských kol ve švýcarském Monteceneri v cross country mezi juniory páté místo. Hned za ním dojel David Šulc. Zvítězil Dán Oliver Sölvhöj před trojicí domácích reprezentantů. Mezi juniorkami byla Karolína Bedrníková čtvrtá a Aneta Novotná šestá. Do desítky se vtěsnala i Tereza Tvarůžková v závodě žen do 23 let.

zdroj: ČT4 autor: Červený Michal

Zatloukal i Šulc pomohli ve čtvrtek smíšené české štafetě k pátému místu a dnes se opět prosadili mezi nejlepší. Zatloukal dojel s mankem 80 sekund na Solvhoje, na bronz měl ztrátu minuty a šesti sekund. Šulc byl na trati ještě o osm vteřin pomalejší. Osmnáctý skončil Jan Sáska.

Sölvhöj za sebou udržel tři Švýcary. Nejblíže mu byl Janis Baumann, jenž ztratil deset sekund, bronzový Luke Wiedmann dorazil do cíle čtyři vteřiny poté. Rychlejší než Zatloukal byl ještě Dario Lillo.

Je nám líto, video expirovalo.
Bedrníková skončila na ME bikerů čtvrtá, Zatloukal pátý

"Startoval jsem ze třetí lajny, v prvním kopci po startu jsem se dostal více dopředu a pak jsem se tři kola pohyboval mezi prvním a pátým místem, ale ke konci jsem začal lehce ztrácet a nějak jsem se zabudoval na pětce. V posledním kole jsem měl na kousek Švýcara, ale bohužel. Každopádně mám velkou radost, že to takhle na konec sezony vyšlo," uvedl pro server mtbs.cz Zatloukal.

Spokojený byl nakonec i Šulc. "Start se mi úplně nepovedl, byl jsem kolem 11. místa, ale prokousal jsem se do první skupinky a tři kola byl v kontaktu s čelem. Potom jsem si musel zvolnit. Ke konci závodu jsem se zase chytil a začal stahovat Honzu a Daria. Už jsem byl na deset metrů za nimi, ale udělal jsem chybu a ztratil kontakt. S výsledkem jsem ale spokojený, je to super zakončení juniorské kariéry," prohlásil Šulc.

Ještě blíž k zisku prvního cenného kovu v Monteceneri pro českou výpravu byla v závodě juniorek Bedrníková. Bronzová Nizozemka Puck Pieterseová absolvovala hodinový závod o 13 sekund rychleji. Členka štafety Novotná na ni měla manko 53 vteřin.

Stříbro získala Francouzka Olivia Onestiová. Z titulu evropské šampionky se po loňském druhém místě radovala Rakušanka Mona Mitterwallnerová, která dojela s obrovským náskokem více než dvou a půl minuty.

V ženské třiadvacítce dojela z českého tria do cíle jen Tvarůžková, Tereza Sásková ani Tereza Neumanová závod nedokončily. Pro Tvarůžkovou šlo po 12. příčce z nedávného mistrovství světa a umístěních v první desítce při obou závodech Světového poháru v Novém Městě na Moravě o další cenný výsledek. Uzavřela první desítku se ztrátou takřka sedmi minut na vítězku.

"Z mého pohledu to byl jeden z nejtěžších závodů sezony. Spíš než s tratí jsem ale bojovala sama se sebou, protože se potýkám s osobními problémy a bylo těžké srovnat hlavu. V druhé polovině závodu jsem všechno vypustila a rozjela se, takže s top 10 jsem spokojená, protože jsem tam nechala všechno. Jen škoda, že jsem se nedokázala soustředit jen na závod," litovala Tvarůžková.

Závodu dominovala favorizovaná Francouzka Loana Lecomteová, světová šampionka z Leogangu. Před Italkou Marikou Tovovou měla v cíli málo vídaný náskok čtyř minut a 20 sekund. Bronz vybojovala Ruska Viktoria Kirsanovová.

Výsledky mistrovství Evropy horských kol v Monteceneri

Junioři: 1. Solvhoj (Dán.) 1:05:35, 2. Baumann -10, 3. Wiedmann (oba Švýc.) -14, ...5. Zatloukal -1:20, 6. Šulc -1:28, 18. Sáska -3:52, 41. Veverka -9:02, 44. Žvak (všichni ČR) -9:16.

Ženy do 23 let: 1. Lecomteová (Fr.) 1:12:44, 2. Tovová (It.) -4:20, 3. Kirsanovová (Rus.) -4:36, ...10. Tvarůžková -6:55, Sásková, Neumanová (všechny ČR) nedojely.

Juniorky: 1. Mitterwallnerová (Rak.) 59:32, 2. Onestiová (Fr.) -2:36, 3. Pieterseová (Niz.) -3:07, 4. Bedrníková -3:20, ...6. Novotná -4:00, 14. Obořilová -6:50, 18. Holubová (všechny ČR) -8:00.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články