Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Jsem jen pouhý syn belgického farmáře, slzel Lampaert po svém vítězství

Tour de France se hned na úvod dočkala překvapivého vítěze. Yves Lampaert porazil slavnější jména jako Wout van Aert a Filippo Ganna a po úvodní etapě v srdci Kodaně oblékl žlutý dres. V cíli se neubránil dojetí a své vítězství oplakal.

Yves Lampaert a sportovní ředitel Wilfried Peeters
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Vincent Kalut

Lampaert je dvojnásobným mistrem své země v časovkářské disciplíně, už sedm let také patří mezi opory týmu QuickStep, letos nebyl daleko úspěchu na závodě Paříž-Roubaix. Přesto, v konkurenci slavnějších jmen s ním jen málokdo počítal mezi skutečné adepty na vítězství.

Tím spíše, že Van Aert porazil na trati přesvědčivě i Gannu, a nevypadalo to tak, že by se na zmoklé trati ještě někdo mohl přiřítit. A přiřítil. Lampaert, který měl stejné podmínky jako jeho soupeři, nakonec zvítězil o pět vteřin před krajanem Van Aertem.

"Jsem jen syn belgického farmáře, nikdy jsem si nedokázal něco takového představit," říkal v cíli se slzami v očích. "Říkal jsem si, že bych se mohl dostat do desítky, ale tohle? Porazit Van Aerta a všechna ta jména... Nemůžu tomu uvěřit," říkal Lampaert, který trať zvládl průměrem nad 50 km/h.

"U každé zatáčky jsem si říkal, že musím jet rychleji, že musím věřit svým gumám, že to vydrží. Myslím si, že si to všechno uvědomím až po Tour, nebo možná o volném dnu, kdy uvidím svou ženu a dítě," usmál se skromný Belgičan.

Svůj žlutý dres bude hájit v druhé etapě, která bude vrcholit osmnáctikilometrovým přejezdem mostu přes Velký Belt. Na něm bude klíčovou roli hrát vítr a stát se na něm může prakticky cokoliv. Přímý přenos etapy sledujte v sobotu od 13:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články