Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Jarní klasiky i nadále v režii Jumbo-Visma. Laporte tentokrát vyhrál i bez Wouta van Aerta

O víkendu mu Wout van Aert věnoval vítězství na Gent–Wevelgem. Ve středu si ale již triumf na závodě Napříč Flandrami zasloužil bezezbytku. Christophe Laporte zaútočil z čelní skupiny pět kilometrů před finišem ve Waregemu a po krátké časovce slaví. Tým Jumbo-Visma tím vyhrál i pátou velkou vlámskou klasiku letošního ročníku. Ženský závod patří Demi Volleringové z SD Worx.

Christophe Laporte
zdroj: ČTK / Panoramic / Peter De Voecht

Naději na vítězství měli dlouho veterán Alexander Kristoff s Oierem Lazkanem ze stáje Movistar, kteří svůj drobný náskok drželi ještě šest kilometrů před cílem. Jenže skupina pronásledovatelů se blížila sice pomalu, ale jistě. A ještě před Waregem norsko-španělskou dvojici chytila.

Krátce nato přišel rozhodující nástup, kdy Christophe Laporte nastoupil z levé strany, a přestože se jej Stefan Küng zprvu snažil stíhat, na chycení francouzského cyklisty už neměl síly. Vše navíc pro týmového parťáka mohl brzdit další z týmu Jumbo-Visma, Belgičan Tiesj Benoot.

Laporte tak po neděli, kdy mu v závěru vítězství "daroval" Wout van Aert, slaví znovu – a tentokrát zcela zaslouženě. Pro Španěla Lazkana je útěchou druhé místo, které udržel před finišujícím pelotonem.

Jumbo-Visma díky Laportovi vyhrála další jarní klasiku. Omloop Het Nieuwsblad na konci února vyhrál Dylan van Baarle, Benoot zvítězil na Kuurne–Brusel–Kuurne. Minulý týden pak van Aert triumfoval na E3 Saxo Classic a poslední dvě výhry přidal Laporte. 

Přijde ta šestá na závodě Kolem Flander? O tom se můžete přesvědčit v přímém přenosu ČT sport a ČT sport Plus, který začíná v neděli 2. 4. od 9:55.


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články