Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jarní klasiku ve Velké Bíteši vyhrál po odvážném úniku Otruba

Českou jarní klasiku Velká Bíteš – Brno – Velká Bíteš vyhrál v silné zahraniční konkurenci Čech Jakub Otruba. Člen nejlepšího domácího týmu Elkov Author, který patří ještě do kategorie do 23 let, zvítězil v zahajovacím závodu Českého poháru v silniční cyklistice po úspěšném úniku. Po 161 kilometrech projel cílem jako první o dvě sekundy před obhájcem prvenství Maciejem Paterským a dalším Polákem Pawelem Franczakem.

Je nám líto, video expirovalo.
Otruba vyhrál na úvod Českého poháru ve Velké Bíteši

Otruba se vydal z hlavního pole spolu s Jiřím Petrušem a Rakušanem Stephanem Rabitschem stíhat trio uprchlíků Paterski, Sylwester Janiszewski a Andi Bajc. Z této skupinky předtím odpadl Karel Hník. Pád odnesl zlomenou klíční kostí.

Otruba pak odjel i z této šestičlenné skupiny a vytvořil si až půlminutový náskok. Pronásledovatelé ho téměř dojeli, ale těsné vedení udržel až do cíle.

"Na posledních deseti patnácti kilometrech jsem si řekl, že už pojedu sám. Bylo to hodně těsné, jeli pořád za mnou o deset sekund. Jsem rád, že to vyšlo. Díky patří celému týmu," prohlásil šťastný vítěz.

Výsledky úvodního závodu Českého poháru v silniční cyklistice

1. Otruba (Elkov Author) 3:46:05, 2. Paterski, 3. Franczak (oba Pol.), 4. Neuman (Elkov Author), 5. Krizek (Rak.), 6. Petruš (Topforex-Lapierre) všichni -2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články