Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Jarní klasiku Brno – Velká Bíteš – Brno vyhrál po strhujícím závěru Michael Kukrle

Prvním závodem odstartovala domácí silniční sezona jarní klasikou Brno – Velká Bíteš – Brno, která se jela již po pětačtyřicáté. Dlouho se před pelotonem držela v úniku dvojice Michael Kukrle s Danielem Turkem. O vítězi nakonec rozhodly až závěrečné metry, kdy se ve finiši podařilo Michaelu Kukrlemu o necelou délku kola zvítězit. Třetí skončil poslední vítěz závodu z roku 2019 Jakub Otruba, týmový kolega Kukrleho z českého týmu Elkov Kasper, se ztrátou téměř minuty a půl. Loni se závod nemohl uskutečnit kvůli pandemii koronaviru. 

"Byla dost velká zima, ale dokázali jsme se s tím popasovat. Dříve jsem tu byl již druhý a před závodem si říkal, že být podruhé těsně pod nejvyšším stupněm bych nechtěl," uvedl v cíli Kukrle, který vylepšil druhou příčku z roku 2016.

S Turkem ujeli soupeřům zhruba po 80 kilometrech. "Ve vedoucí skupině žádná aktivita nebyla, tak jsem se snažil odjet a povedlo se to s Danem. Spolupráce nám vyhovovala, oba jsme tempaři. Jeli jsme pořád stejně a záleželo, jak se pojede za námi. V závěrečných kilometrech jsme si říkali, že to necháme až na spurt. Před bránou na velodrom jsem se snažil být na první pozici a jsem rád, že to vyšlo až na pásku," uvedl Kukrle.

Je nám líto, video expirovalo.
ČP silniční cyklistika: Brno - Velká Bíteš - Brno

Další pohárový závod se pojede 16. května v Mladé Vožici.

Výsledky závodu Českého poháru v silniční cyklistice Brno – Velká Bíteš – Brno

První závod Českého poháru v silniční cyklistice Brno – Velká Bíteš – Brno (151 km):

1. Kukrle (Elkov Kasper) 3:32:12, 2. Turek (Felbermayr Simplon Wels) stejný čas, 3. Otruba (Elkov Kasper), 4. Uhlig (Něm.) oba -1:25, 5. Rudyk (Pol.), 6. Foltán (SR) oba -1:32.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články