Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Jakobsen zvažuje po schůzce s Groenewegenem právní dohru loňského karambolu

Devět měsíců po vážné nehodě při závodu Kolem Polska zvažuje nizozemský cyklista Fabio Jakobsen, že podnikne právní kroky proti Dylanu Groenewegenovi, který jeho pád zavinil. Zklamal ho totiž krajanův přístup při nedávném prvním vzájemném setkání od karambolu, při němž utrpěl vážná zranění hlavy a obličeje.

Hromadný pád v 1. etapě závodu Kolem Polska
zdroj: ČTK/AP autor: Tomasz Markowski

"Dylan nepřišel s žádnou osobní omluvou a neprokázal vůli převzít za své chování zodpovědnost. Rád bych se s ním dobral vzájemného pochopení, ale na to musí být dva," napsal čtyřiadvacetiletý Jakobsen na Twitteru. "O další postup se nyní budou starat moji právníci, já už se nebudu vyjadřovat."

Groenewegen natlačil vloni v srpnu v závěrečném sprintu úvodní etapy v Katovicích Jakobsena do bariéry. Ten při hrozivém pádu utrpěl mnohočetná zranění hlavy a byl v ohrožení života. V nemocnici podstoupil pětihodinovou operaci mozku, následně musel absolvovat i sérii rekonstrukčních zákroků obličeje. K závodění se vrátil v dubnu v Turecku, nyní je s týmem Deceuninck-Quick Step na závodu Kolem Algarve.

Groenewegena po devítiměsíčním trestu návrat do pelotonu teprve čeká, den po jeho vypršení odstartuje do Gira d'Italia. Na konci dubna zveřejnil, že se s Jakobsenem sešel, a vzájemný rozhovor popsal jako příjemné setkání, při němž si oba ulevili. Tato prezentace ale Jakobsena rozzlobila. "Schůzka byla myšlena jako možnost, jak společně pochopit, co se v Polsku stalo. Měla zůstat důvěrná mezi námi a našimi právníky. Jsem zklamaný, že to Dylan zveřejnil," dodal Jakobsen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články