Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Italské Trevi vidělo skvostný Rogličův útok. V modrém je Thomas

Ukázal, že jeho loňské výkony nebyly náhodné. Primož Roglič nejrychleji zvládl krátké stoupání v závěru třetí etapy závodu Tirreno-Adriatico a oslavil své první letošní vítězství. V italském Trevi porazil Adama Yatese a Tiesje Benoota. Modrý dres průběžného lídra má nyní Geraint Thomas, rozdíly mezi favority jsou však velmi malé.

Primož Roglič
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Yuzuru Sunada

Italský podnik Tirreno-Adriatico v posledních letech láká větší hvězdy, než jak se to daří konkurenčním pořadatelům francouzského Paříž–Nice. Nejinak je tomu v letošním roce, kdy na italských silnicích "řádí" Chris Froome (stále se vznášejícím se otazníkem ohledně možného trestu), Vincenzo Nibali, Greg van Avermaet, Tom Dumoulin, Peter Sagan či Fernando Gaviria.

Třetí etapa závodu končila ve městě Trevi, do něhož vedla cesta přes ostré závěrečné stoupání. Hlavní pole se natáhlo a útoky na sebe nenechaly dlouho čekat. Primož Roglič vyrazil a jeho soupeři měli co dělat, aby se drželi za jeho zadním kolem. Slovinský závodník si vytvořil malý náskok a potřeboval jej udržet ještě jeden závěrečný kilometr.

Na úzké silnici Roglič letěl, a přestože se mu v závěru přiblížili Adam Yates a Tiesj Benoot, svůj náskok již udržel. V cíli měl třívteřinový náskok před Yatesem a aspoň částečně umazal své manko z úvodní týmové časovky, která se stáji LottoNL-Jumbo příliš nevyvedla. Čtvrtý dojel do cíle Geraint Thomas, který se oblékl do modrého dresu pro lídra pořadí.

Cyklistický závod Tirreno-Adriatico (WorldTour) - 3. etapa (239 km):

1. Roglič (Slovin./LottoNL-Jumbo) 6:17:23, 2. A. Yates (Brit./Mitchelton-Scott) -3, 3. Benoot (Belg./Lotto Soudal) -6, 4. Thomas (Brit./Sky) -7, 5. Urán (Kol./Drapac Cannondale), 6. Landa (Šp./Movistar) oba -10, ...31. Štybar (Quick-Step Floors) -38, 139. König (Bora-hansgrohe) 13:00.

Průběžné pořadí: 1. Thomas 10:52:22, 2. Van Avermaet (Belg./BMC) stejný čas, 3. Froome (Brit./Sky) -3, 4. Caruso (It./BMC) -8, 5. Kwiatkowski (Pol./Sky), 6. Jungels (Luc./Quick-Step Floors) oba -9, ...26. Štybar -1:17, 145. König -18:16. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články