Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Italové mají na domácí Grand Tour první vítězství. Sprinterská esa porazil Dainese

Hromadný spurt v závěru jedenácté etapy Giro d'Italia vyhrál v Reggio Emilia překvapivě Alberto Dainese z týmu DSM. Čtyřiadvacetiletý sprinter porazil ve finiši druhého Fernanda Gaviriu a spolu s ním i všechna velká jména. V závodu už po nešťastné havárii nepokračuje Biniam Girmay. Jan Hirt dojel v hlavním poli a nadále drží 14. příčku pořadí.

Je nám líto, video expirovalo.
Etapu Gira letos poprvé vyhrál Ital

Po nešťastné havárii Biniama Girmaye, který se zranil při otevírání prosecca, pokračoval peloton bez jednoho z nejaktivnějších závodníků letošního ročníku Gira. Jedenáctá etapa vedla "nebezpečným" terénem, kde hrozily poryvy bočního větru, které prověřily připravenost jezdců. Ovšem žádný ze silných týmů nedokázal podmínek využít a šlo se pozvolna do hromadného finiše.

Ten se ještě na posledních dvaceti kilometrech pokusil zmařit Dries De Bondt z týmu Mathieua van der Poela Alpecin-Fenix, ovšem jeho snaha nikam nevedla a peloton se o hromadný spurt nenechal připravit. Velkými favority byli Arnaud Démare, který už vyhrál dvě etapy, a zatím jednou úspěšný Mark Cavendish. Naopak Caleb Ewan zatím vyšel ve finiších vždy naprázdno.

A čekat bude dále. Přestože byl Australan ve finále v dobré pozici v zákrytu za Fernandem Gaviriou, zrychlení nejrychlejších nestačil zachytit. Gaviria už už sahal po triumfu, ovšem na poslední chvíli se kolem něj přehnal domácí Alberto Dainese. Itálie má první triumf a Dainese slaví své životní vítězství.

Cyklistický závod Giro d'Italia - 11. etapa (Santarcangelo di Romagna - Reggio Emilia, 203 km):

1. Dainese (It./DSM) 4:19:04, 2. Gaviria (Kol./SAE Team Emirates), 3. Consonni (It./Cofidis), 4. Démare (Fr./Groupama-FDJ), 5. Ewan (Austr./Lotto-Soudal), 6. Cavendish (Brit./Quick-Step Alpha Vinyl), 7. Theuns (Belg./Trek-Segafredo), 8. Modolo (It./Bardiani-CSF-Faizane), 9. Bauhaus (Něm./Bahrajn Victorious), 10. Naesen (Belg./AG2R-Citroën Team), ...33. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. López (Šp./Trek-Segafredo) 46:43:12, 2. Carapaz (Ekv./Ineos Grenadiers), 3. Almeida (Portug./SAE Team Emirates) oba -12, 4. Bardet (Fr./DSM) -14, 5. Hindley (Austr./Bora hansgrohe) -20, 6. Martin (Fr./Cofidis) -28, 7. Landa (Šp./Bahrajn Victorious) -29, 8. Pozzovivo (It./Intermarché-Wanty-Gobert) -54, 9. Buchmann (Něm./Bora-hansgrohe) -1:09, 10. Bilbao (Šp./Bahrajn Victorious) -1:22, ...14. Hirt -3:09.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články