Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Italové mají na domácí Grand Tour první vítězství. Sprinterská esa porazil Dainese

Hromadný spurt v závěru jedenácté etapy Giro d'Italia vyhrál v Reggio Emilia překvapivě Alberto Dainese z týmu DSM. Čtyřiadvacetiletý sprinter porazil ve finiši druhého Fernanda Gaviriu a spolu s ním i všechna velká jména. V závodu už po nešťastné havárii nepokračuje Biniam Girmay. Jan Hirt dojel v hlavním poli a nadále drží 14. příčku pořadí.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Etapu Gira letos poprvé vyhrál Ital

Po nešťastné havárii Biniama Girmaye, který se zranil při otevírání prosecca, pokračoval peloton bez jednoho z nejaktivnějších závodníků letošního ročníku Gira. Jedenáctá etapa vedla "nebezpečným" terénem, kde hrozily poryvy bočního větru, které prověřily připravenost jezdců. Ovšem žádný ze silných týmů nedokázal podmínek využít a šlo se pozvolna do hromadného finiše.

Ten se ještě na posledních dvaceti kilometrech pokusil zmařit Dries De Bondt z týmu Mathieua van der Poela Alpecin-Fenix, ovšem jeho snaha nikam nevedla a peloton se o hromadný spurt nenechal připravit. Velkými favority byli Arnaud Démare, který už vyhrál dvě etapy, a zatím jednou úspěšný Mark Cavendish. Naopak Caleb Ewan zatím vyšel ve finiších vždy naprázdno.

A čekat bude dále. Přestože byl Australan ve finále v dobré pozici v zákrytu za Fernandem Gaviriou, zrychlení nejrychlejších nestačil zachytit. Gaviria už už sahal po triumfu, ovšem na poslední chvíli se kolem něj přehnal domácí Alberto Dainese. Itálie má první triumf a Dainese slaví své životní vítězství.

Cyklistický závod Giro d'Italia - 11. etapa (Santarcangelo di Romagna - Reggio Emilia, 203 km):

1. Dainese (It./DSM) 4:19:04, 2. Gaviria (Kol./SAE Team Emirates), 3. Consonni (It./Cofidis), 4. Démare (Fr./Groupama-FDJ), 5. Ewan (Austr./Lotto-Soudal), 6. Cavendish (Brit./Quick-Step Alpha Vinyl), 7. Theuns (Belg./Trek-Segafredo), 8. Modolo (It./Bardiani-CSF-Faizane), 9. Bauhaus (Něm./Bahrajn Victorious), 10. Naesen (Belg./AG2R-Citroën Team), ...33. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. López (Šp./Trek-Segafredo) 46:43:12, 2. Carapaz (Ekv./Ineos Grenadiers), 3. Almeida (Portug./SAE Team Emirates) oba -12, 4. Bardet (Fr./DSM) -14, 5. Hindley (Austr./Bora hansgrohe) -20, 6. Martin (Fr./Cofidis) -28, 7. Landa (Šp./Bahrajn Victorious) -29, 8. Pozzovivo (It./Intermarché-Wanty-Gobert) -54, 9. Buchmann (Něm./Bora-hansgrohe) -1:09, 10. Bilbao (Šp./Bahrajn Victorious) -1:22, ...14. Hirt -3:09.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články