Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Hynek, Fagerhaug. Nová dvojice ví, že triumf na Cape Epic je vysoký cíl

S úplně novým týmovým parťákem vstoupí do etapového závodu Cape Epic český biker Kristian Hynek. Vítěz ročníku 2014 se tentokrát dal dohromady s jednadvacetiletým Norem Petterem Fagerhaugem, kterého čeká první start.

Kristian Hynek
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

"Nebudu tvrdit, že tam jedeme vyhrát. Je to sice cíl, ale není tolik reálný jako v minulých letech, kdy byl mým parťákem Alban Lakata. Nicméně v roce 2014 při mém prvním startu na Cape Epic jsem kvůli Albanově zranění jel s Robertem Mennenem. Tehdy nás všichni brali ne snad úplně za outsidery, ale byli jsme v pozadí. A vyhráli jsme," připomněl Hynek.

Celkové vítězství od nich tehdy nikdo nečekal. Jejich ambice směřovaly k třetímu čtvrtému místu. "A pomýšleli jsme na nějaký úspěch v etapě. Ale o celkovém vítězství jsme ani nesnili. Pro mě to byla navíc první zkušenost. A teď se dostávám do stejné situace s Petterem, tak uvidíme," dodal s úsměvem Hynek.

Zatímco ale Hynek patří dlouhodobě mezi nejlepší světové maratonce na horských kolech, pro Fagerhauga půjde o zcela novou zkušenost. Na druhou stranu - o jeho kvalitách a talentu svědčí celkové vítězství za minulý rok ve Světovém poháru olympijské disciplíny cross country mezi muži do 23 let.

Cyklisté se na Cape Epic proplétají i vinicemi
zdroj: Twitter/Cape Epic

"Pro kluka, který byl zvyklý závodit hodinu deset, hodinu dvacet, bude určitě něco úplně jiného být najednou v sedle osm dnů v kuse s průměrem čtyři až čtyři a půl hodiny denně. Určitě ale nepojedeme jen tak do počtu. Myslím, že můžeme jen překvapit. Minimálně dílčí úspěch v podobě etapového vítězství by byl fajn. Celkově bychom mohli být na pódiu," řekl.

"Abych si jen řekl, že to nějak dopadne? To ne, to by nestálo za to úsilí a za ty vynaložené peníze. Jedeme tam neudělat ostudu, aby se to povedlo a pro Pettera to byla škola. Ocitnu se v roli mentora. Nejen kvůli věku, ale i kvůli zkušenostem, které mám. Jel jsem ten závod už pětkrát, teď je to pro mě zase nová výzva," prohlásil odhodlaně Hynek.

Z Čechů přicházel v jednu chvíli v úvahu Ondřej Cink. "Určitou chvíli jsme si s 'Cimbálem' říkali, že by nebylo nezajímavé jet spolu. Pro něj by to byla zajímavá zkušenost. Zajímalo by nás to oba. Každý jsme ale v jiném týmu. Dostal za partnera Sergia Mantecóna a tím to bylo celé ukončeno," vysvětlil Hynek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články