Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Hutarovič vyhrál úvodní sprint pelotonu na Vueltě

Marbella (Španělsko) - Druhou etapu cyklistické Vuelty vyhrál po hromadném spurtu Bělorus Jevgenij Hutarovič ze stáje FdJ, v červeném trikotu vedoucího jezdce zůstane Brit Mark Cavendish z Columbie. Ten podlehl šestadvacetiletému Bělorusovi až v posledních metrech, třetí dojel Američan Tyler Farrar. Cyklisty v pondělí čekají tři vrchařské prémie, dvakrát budou stoupat na Puerto del León do výšky 905 metrů. Cíl je po 156 kilometrech v Málaze.

Po sobotní časovce družstev cyklisté okusili první regulérní etapu letošní Vuelty. Na 173 kilometrech z Alcalá de Guadaíra do Marbelly nebyla nouze o úniky, ten poslední ale pohltil peloton zhruba deset kilometrů před cílem. Pak už zbyla práce jen pro týmy elitních sprinterů, mezi nimiž se poprvé na velkém třítýdenním závodě prosadil dvojnásobný běloruský šampion Hutarovič.

"Dokázal jsem si, že už se nepotřebuju zlepšovat, abych se mohl vpředu měřit s nejlepšími světovými sprintery. Když jsem nebyl nominován na Tour de France, motivovalo mě to pro srpnové závody a vyhrál jsem i etapu Kolem Polska. Chtěl jsem ukázat, že bych si vedl dobře," prohlásil Hutarovič.

Cyklisty trápí nesnesitelné horko

Cavendish si stěžoval na nemoc, během etapy prý v parném počasí několikrát zvracel. "Byl to těžký den, strašné vedro. Když jsme přijeli na pobřeží a trochu se ochladilo, začal jsem se cítit lépe," uvedl.

Roman Kreuziger si díky druhému místu svého Liquigasu ze sobotní časovky drží v průběžné klasifikaci 14. místo, odstup od Cavendishe má stejně jako jeho týmoví kolegové 22 sekund. Dnešní etapu dokončil v pelotonu na 147. místě.

Průběžné pořadí:

1. Cavendish 4:49:35,

2. Sivicov (Běl.),

3. P. Velits (SR),

4. Van Garderen (USA),

5. Goss,

...14. Kreuziger (ČR) všichni -22.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články