Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Huříková v JAR skončila desátá, Cink čtvrtý

Pietermaritzburg - Bikerka Tereza Huříková vstoupila do Světového poháru v cross country desátým místem v Pietermaritzburgu. Vyhrála Švýcarka Jolanda Neffová. Mezi muži dojel Ondřej Cink na čtvrtém místě s mankem 1:32 min na vítězného Francouze Juliena Absalona.

Sport
zdroj: ČT4

Čřiadvacetiletý Cink byl při neúčasti nemocného Jaroslava Kulhavého jasnou českou jedničkou a potvrdil své čtvrté místo ze světového žebříčku. Zároveň v dějišti loňského mistrovství světa zaznamenal své druhé nejlepší umístění v kariéře, úspěšnější byl pouze loni díky druhému místu v Andoře. Člen týmu Merida se pohyboval v nejlepší desítce od úvodního kola a postupně se propracoval ze sedmé pozice na čtvrtou. Ke stupňům vítězů Cinkovi chybělo 38 sekund.

Pro vítězství si dojel dvojnásobný olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa Julien Absalon z Francie, jenž za sebou nechal o 34 sekund Němce Manuela Fumice. Třetí byl o dalších 20 sekund zpět vítězův krajan Maxime Marrotte.

Cink na Absalona ztratil 1:32 minuty a v cíli se radoval s týmovým kolegou Josém Antoniem Hermidou ze Španělska, jehož porazil o sedm sekund. Šestý skončil mistr světa Nino Schurter ze Švýcarska, který jezdil do pátého okruhu v čele s Absalonem, ale pak ho zastavil defekt.

Sport
zdroj: ČT4

Huříková desátým místem vyrovnala svůj nejlepší výsledek v seriálu. Sedmadvacetiletá česká cyklistka zaostala o tři a půl minuty za vítěznou Švýcarkou Jolandou Neffovou, která vybojovala ve Světovém poháru první triumf. Úřadující dvojnásobná mistryně světa do 23 let Neffová vyhrála o 25 sekund před jednačtyřicetiletou norskou legendou Gunn-Ritou Dahleovou-Flesjaaovou.

Huříková se objevila v první desítce po téměř třech letech, v květnu 2011 zajela stejný výsledek v britském Dalby Forest. Po prvním kole byla dvaadvacátá, ale postupně se posouvala dopředu. Za sebou nechala i loňskou celkovou vítězku Světového poháru Slovinku Tanju Žakeljovou, která skončila čtrnáctá.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž ze SP v horských kolech v JAR

Závod SP horských kol v Pietermaritzburgu (JAR) - cross country:

Muži: 1. Absalon (Fr.) 1:38:05, 2. Fumic (Něm.) -34, 3. Marotte (Fr.) -54, 4. Cink -1:32, 5. Hermida (Šp.) -1:39, 6. Schurter (Švýc.) -2:16.

Ženy: 1. Neffová (Švýc.) 1:38:00, 2. Dahleová-Flesjaaová (Nor.) -25, 3. Wloszczowská (Pol.) -1:00, 4. Langvadová (Dán.) -1:37, 5. Engenová (Švéd.) -1:55, 6. Spitzová (Něm.) -2:04, ...10. Huříková -3:27.

Muži do 23 let: 1. Sarrou (Fr.) 1:22:58, ...15. Vastl -7:05, 25. Bogar -12:43.

Ženy do 23 let: 1. Risvedsová (Švéd.) 1:21:30.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články