Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Huříková míří na světový šampionát a opatrně vzhlíží k olympiádě

Praha - Bikerka Tereza Huříková odlétá na světový šampionát v maratonu na horských kolech do Jihoafrické republiky, kde bude startovat jako úřadující evropská šampionka. Díky tomu vzbuzuje její start velká očekávání, sama Huříková je zatím ohledně prognóz spíše opatrnější. A jak prozradila v rozhovoru Sportovních zpráv, ráda by stihla start na olympiádě v Riu, kde chce opět osedlat kolo ve své oblíbené disciplíně cross-country.

Ilustrační foto

Huříková patří k největším postavám české cyklistiky. Poprvé se do povědomí dostala už v mládežnických kategoriích, v roce 2008 startovala na Hrách v Pekingu, kde však kvůli pádu cílem neprojela. I proto se upíná k olympiádě v Riu. Ta je však ještě poměrně daleko, bližší je světový šampionát v maratonu.

Tam pojede po velkém a trochu nečekaném úspěchu na mistrovství Evropy. "Byla to pro mě velká neznámá. Loni jsem jela maraton poprvé, letos jsem od začátku jela to, na co mám, a jen jsem doufala, že vydržím až do konce. Musím říct, že poslední hodina pro mě už byla krušná, do cíle jsem padla úplně vyčerpaná."

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Bikerka Tereza Huříková

Šampionát světový však bude rozdílný. "Bude tam větší konkurence, jiná trať… V Irsku se jelo náročným terénem, což pro mě byla výhoda. Teď to zase bude jiná trať, hodně kopcovitá na otevřených cestách, kde bude hodně větrno. Třeba bude více hrát roli taktika a jízda ve skupinách. Ale těším se i na tohle, každý závod přináší jiné výzvy," říká Huříková.

Časem se chce vrátit zpět ke cross-country a hlavně na olympiádu. "Rok 2016 je velkou výzvou, je to za rohem a cross-country je pro mě stále číslem 1 a účast na olympiádě je pro mě velkým snem. V Pekingu se mi příliš nedařilo a cílem jsem neprojela, tak bych si tuto vzpomínku chtěla zlepšit. Ať můžu jednou vnoučatům něco vyprávět," dodala Huříková.

Do JAR odlétá také Kulhavý

"Maratonské MS bude takovým mým prvním velkým vrcholem sezony, tím druhým pak bude MS v cross country. A byl bych rád, kdyby mi tyto závody vyšly, nejlépe oba," řekl Kulhavý. "Titul z mistrovství světa mi chybí. Je to ten poslední, který bych chtěl získat, než jednou skončím," připomněl a zopakoval tak svá loňská slova, s nimiž mířil do rakouského Kirchbergu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články