Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hunal zaváhal a cyklistickou Vysočinu opanoval Guerin

Bystřice nad Pernštejnem – Martin Hunal neudržel vedení na cyklistické Vysočině. Jezdec týmu Bauknecht-Author sice od úvodní etapy vedl, v závěrečném dílu cyklistickém podniku nestačil na Alexise Guerina. Francouzský závodník stáje Etixx zvítězil v 85 kilometrů dlouhé etapě na okruzích okolo Bystřice nad Pernštejnem po sólovém úniku, na Hunala získal 2:35 a radoval se z celkového triumfu.

Je nám líto, video expirovalo.
Hunal zaváhal a cyklistickou Vysočinu opanoval Guerin

Dvaadvacetiletý Guerin se odhodlal na kopcovité trati k sólovému útoku 45 kilometrů před cílem. Jeho soupeři nástup podcenili, dlouho mu nevěnovali pozornost a do stíhací jízdy se pustili pozdě. V závěru se jim podařilo roztrhat peloton na malé skupinky, situaci v souboji o celkové prvenství už ale Hunal nezvrátil.

Guerin vyhrál i soutěž vrchařů, Hunal se musel spokojit s prvenstvím v bodovací soutěži. V osmnáctileté historii Vysočiny je Guerin čtvrtým zahraničním vítězem. Loni vyhrál Australan Samuel Spokes a před ním ještě Slováci Ondřej Slobodník (2000) a Roman Broniš (2003).

4. etapa, okruhy v Bystřici nad Pernštejnem (85 km):

1. Guerin (Fr./Etixx) 2:14:19, 2. Hunal, 3. Polnický (oba Bauknecht-Author), 4. Bajc (Slovin./Amplatz-BMC), 5. Boubal (VC Ratisbona Řezno), 6. Hirt (Etixx) všichni -2:35.

Konečné pořadí:

1. Guerin 11:32:40, 2. Hunal -2:17, 3. Polnický .2:37, 4. Boubal -2:39, 5. Bajc -2:41, 6. Hirt -2:45. 

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články