Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Hongkong viděl triumf Belgičanek v madisonu i zlatý Dmitrijevův sprint

Hongkong – Hned pět sad medailí si mezi sebou rozdělili na MS v Hongkongu dráhaři. Jedna z nich byla zcela speciální – poprvé se totiž závodilo v madisonu žen, kde zvítězily Belgičanky Lotte Kopecky a Jolien D'Hooreová. České dvojici Jarmila Machačová a Lucie Hochmann se nedařilo. Zlato ve sprintu slaví po mnoha neúspěšných pokusech Denis Dmitrijev.

Premiéra ženského madisonu na MS se nepovedla české dvojici Jarmila Machačová, Lucie Hochmann. V polovině závodu totiž české dráhařky odstoupily. Z historicky prvního titulu v madisonu se raduje belgický pár Lotte Kopecky, Jolien D'Hooreová. Belgičanky vyhrály o dvanáct bodů před druhými Britkami a třetími Australankami.

Mužský sprint byl ve finále soubojem dvou rozdílných příběhů. Zatímco Denis Dmitrijev se o zlato pokoušel už léta a čtyřikrát stál na MS na stříbrném či bronzovém stupínku, o jedenáct let mladší Harrie Lavreysen byl překvapením šampionátu. Zkušenost ale nakonec převážila. Dmitrijev se nenechal rozhodit taktizováním svého nizozemského soupeře a poměrně snadno zvítězil 2:0.

Ze zlata na 500 m se raduje ruská dráhařka Darja Šmelevová, která zvítězila časem 33,282. Ruský úspěch podtrhla v Hongkongu bronzová Anastazija Vojnovová, ze stříbra se raduje Němka Miriam Welteová, jejíž čas byl o celou desetinu pomalejší než čas vítězky. Na medaili naopak nedosáhla favoritka domácích fanoušků Lee Waj-še, na níž po pomalém startu zbyla až čtvrtá příčka.

Diváci mužského omnia viděli dramatický závěr čtvrté disciplíny. Ještě do posledního sprintu šli se stejným počtem bodů Aaron Gate a Benjamin Thomas. Druhý jmenovaný francouzský dráhař byl v závěru chytřejší, držel se za zadním kolem svého novozélandského soupeře a nakonec slaví titul. Bronz získal Španěl Albert Torres, který vedl po třech disciplínách.

V individuální stíhačce žen se dařilo americkým dráhařkám. Zlato získala Chloe Dygertová, kterou podpořila bronzem Kelly Katlinová. Obě ve svých jízdách porazily Australanky – stříbro získala Ashlee Ankudinoffová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články