Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
RunCzech 2024

Hned na startu MS orientačních závodů horských kol získali Češi tři medaile

Zlato, stříbro a bronz získala česká výprava hned na úvod mistrovství světa v orientačních závodech na horských kolech. Nejcennější medaili vybojoval ve sprintu mužů v bulharském Šumenu Jan Hašek.

Jan Hašek na MS v orientační jízdě na horských kolech
zdroj: ČT sport

Hašek si ve vesnici Pliska dojel pro svůj premiérový titul v elitní kategorii, a to díky mapově bezchybnému výkonu na trati dlouhé 10,8 kilometru se 17 kontrolami.

"Čekal jsem, že ten závod bude o něco lehčí, než byl. A to je asi ta věc, proč mi to sedlo, protože se hodně muselo mapovat. Bylo to podobné lyžařskému orientačnímu běhu," přiblížil novopečený mistr světa.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Češi brali na úvod MS tři medaile

Vojtěch Ludvík zaostal za svým reprezentačním kolegou o 36 vteřin a po loňském stříbru bere letos bronz. Českou medailovou sbírku pak zkompletovala Martina Tichovská, která na vítěznou Finku Saarelaovou ztratila 9 sekund.

"Byla jsem poslední týden nemocná, takže jsem vůbec netušila, jak se moje tělo s tou nemocí popralo a asi to není až tak špatný," uvedla šťastná česká reprezentantka.

Mistrovství světa pokračuje ve středu závodem s hromadným startem. Ten se pojede v kopcích nad centrem šampionátu, městem Šumen.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články