Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Historicky první short track ovládli Langvadová a Van der Poel

V německém Albstadtu odstartoval druhý díl seriálu světového poháru horských kol a na úvod si odbyla premiéru nová disciplína – short track. Závod, který se jel na terénní trati bez většiny singletrailových pasáží a dalších technických sekcí, má zatraktivnit klání světového poháru. V ženách dokázala svou komplexnost Dánka Annika Langvadová, vítězka úvodního letošního závodu v cross country, jež ovládla historicky první short track. Mužům kraloval Mathieu Van der Poel.

Je nám líto, video expirovalo.
Historicky první short track horských kol opanovali Langvadová a Van der Poel

V ženském závodě najížděla do posledního kola jedenáctičlenná skupina závodnic a v cílové rovince nedala Annika Langvadová šanci nejprve polské soupeřce Maje Wloszczowské ani spurtujícímu duu Švýcarek Jolandě Neffové a Lindě Indergandové, které doprovodily Langvadovou na stupně vítězek. Z Češek se nejvíc dařilo šestnácté Jitce Škarnitzlové.

"První short track, hodně velké ponaučení pro příště, je to poziční závod na lokty a zrovna já nejsem velký bojovník. Nohy mi jely dobře, škoda toho úseku za mostkem, kde se to vždycky hodně zašpuntovalo," ohodnotila první short track Jitka Škarnitzlová.

Mezi muži předvedl dominantní výkon Mathieu Van der Poel. Dvě kola před cílem zařadil vyšší rychlost a rázem si vytvořil téměř stometrový náskok, který už do cíle nepustil. Stříbro vybojoval Samuel Gaze a bronz Mathias Flückiger. Českým jezdcům závod nevyšel, Jan Škarnitzl dojel dvacátý, Jaroslav Kulhavý až na 26. místě.

"Závod to byl pěkný, ale samozřejmě výsledkově za očekáváním. Nevycházelo mi skoro nic, po startu jsem málem trefil fotografa, pak v nájezdu do lesa tam někdo spadl a ucpalo se to," uvedl v cíli Kulhavý. "A taky jsem to trochu podcenil, protože jsem si myslel, že se bude víc taktizovat, ale kluci to rozjeli hodně zostra. Snažil jsem se je sjet, ale pak mi bylo jasné, že se to nedá. Příště to musím pojmout úplně jinak, jestli chci být vepředu," dodal Kulhavý.

Zdroj
ČT sport, mtbs.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články