Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hirt už má jasno. Podepsal se stájí Circus-Wanty Gobert, která se posune do World Tour

Konec nejistoty. Český cyklista Jan Hirt podepsal dvouletou smlouvu s belgickou stájí Circus-Wanty Gobert, která se posune do WorldTour místo jeho dosavadního týmu, polského CCC. Polský celek, jehož dres obléká český jezdec momentálně na Vueltě, kvůli nedostatku financí skončí.

Momentálně kontinentální tým Circus-Wanty Gobert se už v září dohodl s CCC, že převezme jeho licenci. Nyní oznámil, že angažuje i některé dosavadní jezdce CCC. S Hirtem přejdou do belgické stáje i Němci Jonas Koch a Georg Zimmermann.

"Mám velkou radost, že jsem dostal možnost připojit se k tomuto rostoucímu projektu. Tahle sezona byla dost komplikovaná a už se nemůžu dočkat, až budu členem tohohle zavedeného belgického týmu," uvedl Hirt na webu Circus-Wanty Gobert, jehož dres oblékají Jan Bakelants či Danny van Poppel.

"Těším se, že poznám nové lidi, a doufám, že se mi bude příští rok zase dařit, abych zajel nějaké dobré výsledky a pomohl týmu. Mým velkým cílem bude Grand Tour, ať už to bude kterákoli. Sním o etapovém vítězství a věřím, že to jednou vyjde," řekl devětadvacetiletý Hirt, který jede svou šestou Grand Tour. Nejlépe mu zatím vyšla hned ta premiérová - na Giru d'Italia v roce 2017 obsadil celkové 12. místo.

Nového zaměstnavatele bude mít od příští sezony i druhý český jezdec v barvách CCC Josef Černý, který se v říjnu blýskl etapovým vítězstvím na Giru d'Italia.

Je nám líto, video expirovalo.
Hirt po konci CCC bude jezdit za belgický tým Circus-Wanty Gobert
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články