Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Hirt skončil v královské etapě třetí, o žlutý dres ale přišel

Kitzbüheler Horn (Rakousko) – Ani třetí místo v královské etapě nestačilo Janu Hirtovi, aby se udržel v čele závodu Kolem Rakouska. Českého cyklistu ze žlutého dresu vysvlékl Španěl Víctor De la Parte, který zvítězil s více než minutovým náskokem před Belgičanem Benem Hermansem. Hirt ztratil na vítěze minutu a 28 sekund a klesl na třetí příčku celkové klasifikace.

Jan Hirt v žlutém dresu pro lídra závodu Kolem Rakouska
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Před závěrečným víkendem má čtyřiadvacetiletý český závodník polské stáje CCC Sprandi Polkowice na De la Parteho manko minutu a 31 sekund. Na Hermanse ztrácí jedenáct sekund.

Peloton absolvoval náročnou trasu s přejezdem přes Grossglockner a s cílem na dalším alpském vrcholu Kitzbüheler Horn. Cyklisté nastoupali celkem téměř 4000 výškových metrů.

Hirt si vedl opět zdatně stejně jako ve středeční první horské etapě, v níž dojel těsně druhý za De La Partem a oblékl se do žlutého. Cíl udržet trikot lídra závodu až do nedělního cíle
v Bregenzu mu však nevyšel. V sobotu je na programu už méně náročná etapa z Kitzbühelu do Innsbrucku.

V cíli byl Hirt trochu zklamaný. "Necítil jsem se moc dobře už pod kopcem. Nejsem zvyklý jezdit na špici jen za svým týmem a trochu na mě foukalo. Asi jsem se neměl snažit udržet De La Parteho," uvedl. Zato De La Parte si užíval radost z dalšího etapového úspěchu a hlavně ze žlutého trikotu. "Trénoval jsem na tenhle závod tři měsíce v Ponferradě ve výšce 2000 metrů a vyplatilo se. Vyšlo to perfektně, ale před naším týmem jsou ještě dva náročné dny," řekl Španěl.

Výsledky závodu Kolem Rakouska

1. De La Parte (Šp.) 4:54:46, 2. Hermans (Belg.) -1:18, 3. Hirt (ČR) -1:29, 4. Dupont (Fr.) -1:51, 5. Berhane (Erit.) -1:54, 6. Teuns (Belg.) -2:17, ...27. Hník (ČR) -5:03.

Průběžné pořadí: 1. De La Parte 28:45:59, 2. Hermans -1:21, 3. Hirt -1:32, 4. Berhane -2:16, 5. Silin (Rus.) -3:02, 6. Bookwalter (USA) -3:11, ...25. Hník -10:19.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články