Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hirt míří mezi elitu. Český jezdec podepsal smlouvu s Astanou

Praha – Už ne v oranžových, ale ve světle modrých barvách pojede v příští cyklistické sezoně Jan Hirt. Šestadvacetiletý český jezdec přechází z polského týmu CCC Sprandi Polkowice do elitního celku WorldTour Astany, kde podepsal dvouletý kontrakt.

Jan Hirt
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Fotoreporter Sirotti Ste

Že Hirt od nové sezony změní zaměstnavatele, bylo zřejmé už dlouho. Český reprezentant v letošním ročníku zaujal skvělými výkony, které vygradovaly na Giro d´Italia, kde obsadil v konečném hodnocení dvanáctou pozici. Čekalo se tak jen, která stáj ho nakonec uloví, a výběr padl na kazašskou Astanu.

"Jan Hirt je mladý a rychle se zlepšující jezdec. V posledních dvou letech udělal velký pokrok a během Gira ukázal velký potenciál pro závody Gran Tours. Jsem si jistý, že Honza zvýší kvalitu našeho týmu a že posun do WorldTour úrovně mu pomůže udělat velký krok v kariéře," řekl šéf Astany a bývalý závodník Alexander Vinokurov.

Je nám líto, video expirovalo.
Hirt bude jezdit mezi cyklistickou elitou za Astanu

Velkou radost z přestupu měl i samotný Hirt, který zaujal i loňským výkonem na závodu Kolem Rakouska, který ovládl. Naposledy se o víkendu objevil na Czech Cycling Tour, kde skončil pátý.

"Během posledních pár let jsem konstantě tvrdě pracoval, abych se zlepšil. A teď jsem strašně rád, že příští sezonu udělám tak dlouho očekávaný krok do WorldTour. Jsem pyšný, že to bude právě v Astaně, jednom z nejlepších týmů světa. Je to neuvěřitelné," dodal Hirt.

Podle serveru cyclingnews.com by měl být Hirt v kopcích k ruce největší vrchařské hvězdě Astany Fabiu Aruovi. Pokud by italský šampion nepodepsal v týmu novou smlouvu, mohl by český cyklista dostat šanci jezdit ve velkých třítýdenních závodech sám na sebe.

Hirt bude v historii týmu Astana druhým Čechem. V letech 2011 a 2012 oblékal typický bleděmodrý trikot v barvě vlajky Kazachstánu Roman Kreuziger.

Zdroj
http://www.astanaproteam.kz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články