Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hirt by mohl být klíčový muž pro Frooma. Chceme ho získat, přiznal Andrle

V těchto dnech si užívá domácího prostředí, čehož využil i k návštěvě závodu Lidice. Ve zbytku cyklistické sezony ale čeká Reného Andrleho, sportovního ředitele izraelské stáje Israel Start-Up Nation, spíše cestování po celé Evropě. Na jeho tým je navíc upřena velká pozornost po zisku Chrise Frooma pro další ročník. Tímto jménem by posilování navíc nemuselo končit.

Jan Hirt
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK/ autor: Červený Michal

Letos se dočkal velké pocty. Jako první Čech v historii se stal oficiálně sportovním ředitelem worldtourové stáje. René Andrlemu se to navíc povedlo u velice ambiciózního týmu Israel Start-Up Nation, který spřádá do budoucna velké plány.

Důkaz? Izraelský celek bude mít od příští sezony v kádru asi nejlepšího cyklistu poslední dekády Chrise Frooma. Čtyřnásobnému vítězi Tour de France končila po sezoně smlouva u Ineosu, čehož izraelský tým využil a za velké peníze podepsal s britskou hvězdou kontrakt.

"Jsme rádi, že jsme ho získali. Pořád věříme, že Tour může znovu vyhrát. Je proto pro nás výzva vytvořit mu pro další rok podpůrný tým, s kterým se legendární závod pokusíme ovládnout," prohlásil Andrle.

Je nám líto, video expirovalo.
Andrle: Do týmu bychom chtěli Hirta, pomohl by Froomovi

I sám Froome se netají tím, že možnost dalších vítězství na "Staré dámě" je hlavním důvodem, proč mění dres. V Ineosu totiž letos na Tour nebude mít tak dominantní postavení a o pozici lídra se bude dělit s obhájcem žlutého dresu Egan Bernalem či Geraintem Thomasem. V novém prostředí by měl být naopak jasnou jedničkou při cestě za vysněným rekordem, kterým je šest triumfů na Tour de France.

Andrle s kolegy moc dobře ví, že aby se to povedlo, bude tým muset získat ještě další posily. Nejvýraznějším vrchařem současného kádru je Ir Dan Martin. S Izraelci se začíná spojovat hvězdné jméno Greg Van Avermaet a ve hře je i český specialista na náročné kopce Jan Hirt.

Devětadvacetiletý reprezentant má sice smlouvu ještě v CCC, ale budoucnost polské stáje je nejistá. "Má výborné zkušenosti a je to skvělý vrchař. Takže doufám, že se nám ho podaří podepsat a bude jedním z klíčových mužů pro Frooma," přiznal Andrle.

Bývalý závodník a mistr republiky z roku 1995 se v brzké době přesune do Rumunska, kde bude šéfovat závodníkům izraelského týmu při jednom ze závodů. "Další program je pak závod Kolem Polska a poté mě čeká Giro d´Italia," dodal Andrle.

Přibude mu v příštím roce český svěřenec?

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články