Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hirt a Černý jsou v sestavě pro Giro. K růžovému dresu mají pomoci Evenepoelovi

Jan Hirt a Josef Černý pojedou letošní Giro d'Italia. Čeští cyklisté jsou v osmičlenné nominaci týmu Soudal-QuickStep. Hlavní hvězdou sestavy je vítěz letošního Lutych–Bastogne–Lutych Remco Evenepoel.

Josef Černý
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst / Fotoreporter Sirotti

Josef Černý zazářil na o víkendu skončeném závodě Kolem Romandie, který po vítězství v prologu dokonce vedl. Pro rodáka z Frýdku-Místku půjde o třetí Giro d'Italia, kde závodil v letech 2019 a 2020. Před třemi lety si tu také dojel pro svůj životní úspěch: vítězství v etapě.

Pro Hirta to bude již dokonce šestá účast na slavném italském závodě, kde se podobně jako Černý jednou radoval z etapového triumfu. Hirt, který se poslední týdny připravoval v Kolumbii, vyhrál v loňském roce etapu vedoucí přes slavné Mortirolo a celkově skončil šestý.

Hlavní hvězdou belgického týmu bude Remco Evenepoel, který před dvěma týdny vyhrál podruhé slavnou klasiku Lutych–Bastogne–Lutych. Aktuální mistr světa se Giro pokoušel vyhrát již před dvěma lety, ale neuspěl a celý závod nedokončil.

Sestavu Souda-Quickstep doplní také Italové Davide Ballerini, Mattia Cattaneo a Fausto Masnada. Pojedou také belgičtí domestici Louis Vervaeke a Ilan van Wilder.

Giro začíná v sobotu devatenáctikilometrovou časovkou Fossacesia MarinaOrtona.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články