Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Henao odvrátil útok Contadora v poslední etapě a ovládl závod Paříž‒Nice

Nice ‒ Cyklistický závod Paříž‒Nice vyhrál Kolumbijec Sergio Henao o dvě sekundy před Španělem Albertem Contadorem, který v poslední etapě předvedl parádní boj o celkové vítězství.

Sergio Henao
zdroj: ČTK/ZUMA/David Stockman

Po sedmi dnech ztrácel dvojnásobný šampion Tour de France na Henaa 31 sekund, ale díky aktivní jízdě ve 115,5 km dlouhém dojezdu do Nice získal v úniku na kolumbijského jezdce k dobru téměř minutu. V závěru pronásledovatelé jeho náskok stáhli a ve finiši Contador prohrál souboj s krajanem Davidem de la Cruzem, což ho připravilo o čtyři bonifikační sekundy navíc, které by ho posunuly do žlutého trikotu.

"Byla to parádní podívaná. Jsem pyšný na to, co jsem ukázal. Jsem rád, že lidé si to dnes užili. Samozřejmě je snazší držet se za něčím kolem, ale já radši riskuju a snažím se vyhrát," řekl v cíli podniku WorldTour zklamaný Contador, vítěz závodu z let 2007 a 2010.

Před rokem byl na Paříž‒Nice rovněž druhý, tehdy prohrál o čtyři sekundy s Britem Geraintem Thomasem. Henao prodloužil nadvládu týmu Sky, jehož jezdci ovládli pět z posledních šesti ročníků. V Nice slavil jako druhý Kolumbijec po triumfu Carlose Betancura z roku 2014. V etapovém závodu zvítězil poprvé od roku 2010, kdy vyhrál Kolem Kolumbie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články