Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hayter ovládl omnium na velodromu v Roubaix

Dalším dnem pokračovalo dráhařské mistrovství světa na velodromu v Roubaix. V časovce žen zvítězila Němka Friedrichová. V mužském omniu nenašel přemožitele Brit Hayter. Program na velodromu v Roubaix bude pokračovat i zítra mužským madisonem a ženským keirinem, kde se představí i Veronika Jaborníková.

Veronika Jaborníková
zdroj: imago-images.de autor: Olaf Rellisch

Italská reprezentace dráhových cyklistů, jež byla před víkendem se sedmi medailemi nejúspěšnější zemí na světovém šampionátu v Roubaix, se stala obětí zlodějů. Z hotelu v Lille jim bylo v noci na dnešek ukradeno dvacet kol, z toho patnáct dráhařských speciálů v souhrnné hodnotě několik set tisíc eur.

Mezi zmizelými koly byly zlatě nastříkané stroje kvarteta stíhačů kolem Filippa Ganny, kteří na MS navázali na triumf z olympijských her. Kola v ceně zhruba 30 tisíc eur (770 tisíc korun) byla vybavena řídítky na míru z 3D tiskárny a jejich výrobce Pinarello na Instagramu vyzval veřejnost, aby dala vědět, pokud kola uvidí.

Kola byla ukradena z dodávky, kde byla připravena na návrat do Itálie. Podle vedení reprezentace byli zloději dobře informovaní a organizovaní, neboť konkrétní hotel si Italové vybrali právě kvůli maximálnímu možnému zajištění. "Ani veškerá opatření je nezastavila," řekl šéf italské výpravy Roberto Amadio.

Mistrovství světa v dráhové cyklistice v Roubaix (Francie):

Muži:

Omnium: 1. Hayter (Brit.) 180 b., 2. Gate (N. Zél.) 124, 3. Viviani (It.) 121, ...23. Rugovac (ČR) nedokončil.

Ženy:

500 m s pevným startem: 1. Friedrichová (Něm.) 33,057, 2. Vojnovová 33,163, 3. Šmelevová (obě Rus.) 33,164, ...v kvalifikaci 12. Jaborníková (ČR).

Stíhací závod - finále: Brennauerová 3:18,258 - Brausseová 3:22,980, o 3. místo: Krögerová (všechny Něm.) - Alziniová (It.) 3:20,903.

Madison: 1. Pietersová, Wildová (Niz.) 35, 2. Copponiová, Le Netová (Fr.) 30, 3. Archibaldová, Evansová (Brit.) 24, ...18. Ševčíková, Machačová (ČR) - nepostoupily z kvalifikace.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články