Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hayter další sprint v Romandii nevyhrál, překvapivý triumf slaví Bevin

Závod Kolem Romandie se třetí etapou naklonil do své druhé poloviny. Překvapivé vítězství ze sprintu slaví Patrick Bevin, kterému se podařilo porazit vítěze dvou předchozích etap Ethana Haytera. Mladý Brit skončil druhý před lídrem pořadí Rohanem Dennisem. Kolem Romandie vyvrcholí o víkendu těžkou horskou etapou a závěrečnou vrchařskou časovkou.

Rohan Dennis
zdroj: Twitter.com/TourDeRomandie

Ve třetí etapě závodu se do úniku dostalo silné trio dvou Francouzů Rémiho Cavagny a Nanse Peterse, které doplnil lotyšský cyklista Krists Neilands. Mezi sebou už vyhráli tři etapy na Grand Tours, Cavagna k tomu platí za vynikajícího časovkáře – v kopcovitém terénu s více než dvoutisícovým převýšením to pro peloton nemuselo vůbec být jednoduché.

Systematická týmová práce především týmů Ineos Grenadiers (s vítězem dvou etap Ethanem Hayterem) a Jumbo-Visma (za nizozemskou stáj jede lídr pořadí Rohan Dennis) ale likvidovala náskok tříčlenného úniku s přesností švýcarských hodinek. Na Romandii se zatím úniku uspět nepodařilo a ani třetí etapa nakonec výjimkou nebyla, byť kvalita jezdců byla znamenitá. 

Devatenáct kilometrů před finišem ve městě Valbroye, ze kterého jezdci i startovali a kolem něhož se pohybovali po celý den, bylo po úniku. Nebylo ale ani zdaleka po závodě, neboť na startovní pole ještě čekaly dvě vrchařské prémie Dompierre a Sédeilles. Na první se nic nerozhodlo, na té druhé začaly útoky.

Těsně pod vrcholem, který přišel sedm kilometrů před finišem, ostře nastoupil domácí Marc Hirschi, ovšem ostatní jezdci jeho útok dokázali zachytit. Zbýval už jen rychlý sjezd téměř až do Vabroye a třiadvacetiletý Hayter už si mohl připravovat další sprint. Ovšem tentokrát neuspěl, když skončil až druhý za Patrickem Bevinem z Israel-StartUp Nation. 

Cyklistický etapový závod Kolem Romandie (WorldTour) - 3. etapa (165,1 km):

1. Bevin (N. Zél./Israel-Premier Tech) 4:53:27, 2. Hayter (Brit./Ineos Grenadiers), 3. Dennis (Austr./Jumbo-Visma), 4. Smith (N. Zél./BikeExchange-Jayco), 5. Hermans (Belg./Intermarché-Wanty-Gobert), 6. Caruso (It./Bahrajn Victorious) všichni stejný čas, ...127. Černý (ČR/Quick Step-Alpha Vinyl) -10:14.

Průběžné pořadí: 1. Dennis 12:28:06, 2. Bevin -14, 3. Grossschartner (Rak./Bora-hansgrohe) -18, 4. Schmid (Švýc./Quick Step-Alpha Vinyl), 5. Teuns (Belg./Bahrajn Victorious), 6. Ayuso (Šp./SAE Team Emirates) všichni -22, ...120. Černý -30:25.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články