Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Havlíková se cyklokrosem v Táboře rozloučí se světovou elitou

Po roce se v Táboře představí nejlepší cyklokrosaři. V nedělním závodě Světového poháru proběhne pět bitev v jednotlivých kategoriích. Mezi ženskou elitou si naposledy zajede ostřílená reprezentantka Pavla Havlíková. Na závěr programu v mužské kategorii bude k vidění kompletní trojice vedoucích závodníků dosavadního průběhu SP Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Toon Aerts, ale i nejlepší český závodník posledních let Michael Boroš. Přímý přenos závodu žen sledujte od 13:25 na webu ctsport.cz. Muži poté strtují na programu ČT sport ve 14:50.

Osmatřicetiletá Havlíková zvažuje už delší dobu konec kariéry, ale definitivní rozhodnutí stále neudělala a nechává vše otevřené. Ve Světovém poháru však pojede podle všeho skutečně naposledy. "Původně jsem si říkala, že pojedu letos dva až tři závody. Ale v Toi Toi Cupu to není špatný, tak jsem se rozhodla ještě pro Tábor. Je tu vždycky nejvíc fanoušků, proto je rozlučka se svěťákem zrovna tady," uvedla Havlíková.

"Tréninku už nedávám tolik, co bych měla," přiznala. "Ani se necítím na to, abych tam s těma holkama závodila. Podívejte se na můj ročník narození. Navíc zvažuju konec kariéry už pěkně dlouho. Skončit chci už pár let, ale pořád říkám končím, končím a vždycky se tam něco zvrtne a jedu dál," dodala Havlíková.

Je nám líto, video expirovalo.
Havlíková se v Táboře rozloučí se závody Světového poháru

Táborská trať sice nepatří mezi její oblíbené, přesto právě na ní dosáhla na první medaili v závodech SP. "Tábor není pro mě, nesedí mi hlavně schody a překážky, protože na to nemám dlouhý nohy. Ale když má člověk formu, tak si oblíbí každou trať. Přesto je Tábor oblíbený, protože je to doma a má skvělý diváky. Těším se na ně," řekla Havlíková.

Zatímco ženám vládne jedna cyklokrosová velmoc a celkovému pořadí vévodí trio Nizozemek Lucinda Brandová, Denise Betsemaová a Puck Pieterseová, v mužích má navrch ta druhá - Belgie. Iserbyt zatím vede s náskokem před Vanthourenhoutem a Aertsem, které dělí jediný bod. Boroš nezasáhl do prvních tří podniků sezony v USA, v Zonhovenu při prvním startu dojel čtrnáctý a následně v Overijse sedmadvacátý.

Odjeto mezi elitou už je sice pět závodů, ale v Táboře se poměří poprvé v sezoně i juniorky, junioři a muži do 23 let. Celkem je přihlášeno 34 Čechů.

"V současné době máme největší šance v mladších kategoriích. Nejsou to závodníci na stupně vítězů, ale do první desítky ano. V dospělých je to slabší, ale Michal Boroš má trať prakticky za barákem, a tak by mohl využít domácího prostředí. Pro něj by byla desítka velkým úspěchem,“ řekl o české jedničce čtyřiašedesátiletý kouč Petr Klouček.

Po zastávce na jihu Čech bude SP pokračovat o týden později v belgickém Koksijde. Seriál vyvrcholí 23. ledna v nizozemském Hoogerheide. Týden nato se uskuteční světový šampionát ve Fayetteville v USA.

Program nedělního závodu SP v Táboře:

9:30 junioři

10:30 juniorky

11:40 muži do 23 let

13:25 ženy elite

14:50 muži elite

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články