Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Greipel zvítězil ve 2. etapě a poprvé se oblékl do růžového

Tortoli – André Greipel vyhrál ve finiši druhou etapu Giro d'Italia. Po svém sedmém triumfu v kariéře na slavném závodě se vůbec poprvé oblékl do růžového trikotu. Na elitních třech závodech se mu to povedlo dosud jen v roce 2009 na Vueltě.

André Greipel
zdroj: ČTK/BELGA

Během 221 kilometrů po Sardinii se zformovalo několik skupinek uprchlíků a Daniel Teklehaimanot z Eritreji si díky aktivitě na prémiích zajistil dres pro nejlepšího vrchaře. Do cíle v Tortoli však dojel peloton pohromadě.

V závěrečném spurtu byl vpředu Caleb Ewan, ale kvůli kolizi s jiným jezdcem musel zvolnit. Nakonec byl ze všech nejrychlejší Greipel a vybojoval sedmé etapové vítězství na Giru. Konkurovat se mu snažil domácí Roberto Ferrari, ale musel se spokojit s druhým místem. Třetí dojel Belgičan Jasper Stuyven.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězství ve druhé etapě Giro d'Italia slaví Greipel

Z tria českých jezdců byl nejlepší Jan Hirt ze stáje CCC, který dojel šedesátý. Jeho stájový kolega Michal Schlegel obsadil 96. příčku. Jan Bárta ze stáje Bora tentokrát neútočil a dojel až čtvrtý od konce se ztrátou téměř třinácti minut.

V neděli čeká peloton třetí etapa dlouhá 148 kilometrů do Cagliari, kde zakončí Giro svou část na Sardinii. V pondělí bude následovat den volna a přesun na Sicílii.  

Výsledky cyklistického etapového závodu Giro d'Italia

1. Greipel (Něm./Lotto Soudal) 6:05:20, 2. Ferrari (It./SAE Team Emirates), 3. Stuyven (Belg./Trek-Segafredo), 4. Gaviria (Kol./Quick-Step), 5. Sbaragli (It./Dimension Data), 6. Battaglin (It./LottoNL), 7. Gibbons (JAR/Dimension Data), 8. Thomas (Brit./Sky), 9. Ewan (Austr./Orica), 10. Costa (Portug./SAE Team Emirates), ...60. Hirt, 96. Schlegel (oba ČR/CCC) všichni stejný čas, 192. Bárta (ČR/Bora) -12:49.

Průběžné pořadí:

1. Greipel 11:18:39, 2. Pöstlberger (Rak./Bora) -4, 3. Ewan, 4. Ferrari oba -8, 5. Stuyven -10, 6. Brutt (Rus./Gazprom) -12, 7. Sbaragli, 8. Gibbons, 9. Gaviria, 10. Battaglin všichni -14, ...76. Hirt, 88. Schlegel oba -32, 189. Bárta -13:03.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články